Innholdsfortegnelse:

Anonim

Regjeringen beskriver som "mutilated" hvilken papirvaluta som er så skadet at den ikke er tydelig gjenkjennelig og brukbar som regning - vanligvis når halvparten eller mer av regningen mangler. Begrepet gjelder også for tungt skadede mynter. Hvis du kan imøtekomme regjeringens forhold, vil den erstatte din lemlestede valuta uten kostnad. Bureau for gravering og utskrift håndterer papirkrav, mens US Mint håndterer mynter.

Valutautskifte er gratis, selv om du må betale fraktkostnader. Kreditt: VisionPhotoConcepts / iStock / Getty Images

Valutautjevning

Institutt for statskassen sier at de vanligste årsakene til valutasmellingen er brann, skadedyr, begravelse, eksplosiver og eksponering for destruktiv kjemikalier. Når du sender inn en forkortet valuta krav, vil Bureau of Gravering og Printing's Office of Financial Management få eksperter inspisere dine skadede papirpenger. Byrået vil kun refundere deg for regninger som er mer enn 50 prosent identifiserbare eller når beviset støtter ditt krav om at de manglende delene ble ødelagt. Disse forholdene hjelper regjeringen til å forhindre svindel.

Forbereder Mutilated Valuta for forsendelse

For å erstatte mutilated valuta, må du sende eller personlig levere den til Bureau of Engraving and Printing. Når du samler og pakker valutaen, behold alle fragmentene du kan. Ikke flytt valutaen mer enn du absolutt må, og ikke fold eller utfolde den fra den nåværende tilstanden. Pak det forsiktig i plast og bomull, med mindre valutaen finnes i en veske eller lommebok; I så fall legg det i beholderen og send det hele.

Bytte ut mindre skadet valuta

Hvis mer enn 50 prosent av din skadede regning er tydelig intakt og gjenkjennelig som en amerikansk statsskatt, kan du ta den til din lokale bank for utveksling. Dette gjelder vanligvis for valuta som er blitt skitten, slitt, revet eller vandalisert. Som et alternativ til å utveksle pengene, kan du kanskje vaske regningene med varmt vann, oppvaskmiddel og en fille. Det er fordi amerikanske papirvalutaer egentlig ikke er papir: Det er en blanding av bomull og sengetøy.

Skadede mynter

For skadede mynter skiller US Mint mellom "mutilated" og "uncurrent" skade. Uncurrent mynter er de som bare har slitt ned eller dekkes av oksidasjon, men er fortsatt gjenkjennelige som amerikanske mynter og kan regnes med maskin. Du kan bytte disse på banken din. Mutilated mynter er bøyd, brutt, smeltet, smeltet eller korrodert, eller de mangler så store biter at de ikke kan telles av en maskin. Forutsatt at disse mynter ikke er skadet så ille at de ikke lenger er gjenkjennelige som mynter, kan du sende eller personlig levere dem til U.S. Mint.

Anbefalt Redaktørens valg