Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du noen gang har tatt ut et lån og betalt det tidlig, har du fullført en fast inntektsføring. Samtaler - oftest utført i obligasjoner - er en måte for utstedere å betale sin gjeld tidligere enn de opprinnelig planla. Det er mange grunner for at et selskap skal ringe et obligasjon, men sluttresultatet er det samme: Du får pengene dine tilbake.

Hva er et anrop?

Obligasjoner er lån. Når du kjøper et obligasjonslån, låner du utstederen de viktigste kontantene du har betalt til egne aksjer - også kjent som par - vanligvis $ 1 per aksje. Utstederen betaler deg interesse over obligasjonens levetid og tilbakebetaler hovedstolen på forfallstidspunktet. I noen tilfeller velger utstederen å betale noen eller hele obligasjonen tidlig. Dette kalles en samtale.

Full vs. Delvis samtale

Obligasjonsutstedere kan foreta to typer anrop: helt eller delvis. En full samtale betyr at den betaler hele obligasjonen, og alle de som eier aksjer i obligasjonen, vil motta deres hovedstol tilbake. En delvis samtale betyr at utstederen betaler en del av obligasjonen - aksjonærene vil motta noen av hovedstolene tilbake, men vil beholde noen av sine aksjer for innløsning på et senere tidspunkt. I begge tilfeller betaler obligasjonsutstederen eventuelle renter på obligasjonen gjennom anropsdatoen sammen med å returnere revisor.

Hvorfor kalles obligasjoner?

Obligasjoner er kalt av alle de samme grunnene at du kanskje må betale for gjeld tidlig. I de fleste tilfeller blir obligasjoner kalt når renten går ned. Hvis renten generelt er lavere enn den opprinnelige obligasjonsrenten, kan utstederen ringe til obligasjonen, betale høyrente gjeld og utstede et nytt obligasjonslån til lavere rente. Dette er bedriftsøkonomien for refinansiering av huset ditt. I andre tilfeller kan utstederen ganske enkelt redusere mengden gjeld de skylder for å unngå å betale mer interesse enn nødvendig.

Ring hendelser

Hvis du har et obligasjon som gjennomgår en full samtale, skjer det flere ting. For det første vil selskapet kunngjøre anropet, innløsningsprisen og den aktuelle datoen. I de fleste tilfeller vil de innløse obligasjonen på par. I noen tilfeller kan de betale litt mer enn par. Dette er kjent som en premie. På virkningstidspunktet vil obligasjonsutstederen kjøpe tilbake obligasjonseierens aksjer til den annonserte prisen. I tillegg vil det utbetale eventuelle renter på obligasjonen gjennom virkningstidspunktet. Når samtalen er fullført, er pengene dine til å reinvestere etter hvert som det passer deg.

Anbefalt Redaktørens valg