Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du kombinerer arbeids- og trygdeordninger for å leve, kan det være en alvorlig økonomisk utfordring å miste jobben din. Du kan være i stand til å samle inn arbeidsledighet, eller i det minste en del av dem, samtidig som du får trygdeordninger. Støtteberettigelse for begge programmene avhenger dels av hvor du bor, dels om hva slags sosiale trygghetsfordeler du mottar.

Et modent par i deres house.credit: Hill Street Studios / Blend Images / Getty Images

Arbeidsledighet og pensjonsytelser

I de fleste stater vil mottak av trygdeordninger ikke påvirke arbeidsledighetskompensasjonen, eller omvendt. Arbeidsledighetsforsikringsreglene i noen få stater stiller en reduksjon, kalt offset, i arbeidsledighet fordeler for personer som også mottar trygdeordninger. Reduksjoner beregnes som en prosentandel av ytelsesbeløpet for trygdeordninger og kan eliminere en del av arbeidsledighetsbeløpet, eller hele beløpet.

Arbeidsledighet og funksjonshemmede

Det er ingen regel som sier at en person som mottar trygdforsikring eller tilleggsavgift for trygghetssikring, kan ikke få erstatning for arbeidsledighet. Imidlertid er uførepenger primært for personer som ikke kan jobbe, og du må kunne jobbe for å få ledighet. Derfor kan årsakene som kvalifiserer deg for en type fordel, diskvalifisere deg fra å få den andre. Det er imidlertid et mellomgrunnlag. Noen funksjonshemmede kan gjøre en begrenset mengde arbeid og fortsatt kvalifisere for trygdeordninger. Siden de kan fungere, kan de kvalifisere seg for arbeidsledighet. Igjen er det noen stater som pålegger en reduksjon i arbeidsledighetskompensasjonen.

Anbefalt Redaktørens valg