Innholdsfortegnelse:

Anonim

Både synkende midler og amortiseringer innebærer at du foretar regelmessige utbetalinger i avdrag for å nå en bestemt figur og bruke den til et bestemt formål. Imidlertid har de betydelige forskjeller i funksjoner, for eksempel timing og interesse. På en måte er amortisering det motsatte av et synkende fond med hensyn til tidspunktet for kontantstrømmene.

Du kan bruke en amortisering eller synkende fondskonto for kjøp.

Kjøpsmetode

Med en avskrivning får du vanligvis et lån for å foreta et kjøp i begynnelsen, og betaler både renter og rektor over tid. Renter er beløpet du betaler utlåner for å utvide midler til deg, og rektor er beløpet du opprinnelig lånte. Med et synkende fond kan du kjøpe varen med kontanter. Dette skjer når du legger til noen penger regelmessig for å spare opp for et kjøp. Alternativt kan du også få et lån hvor du betaler renter over tid og betaler hele rektor på slutten.

faktorer

Med en avskrivning vet du beløpet du opprinnelig lånte, og utlåner beregner beløpet for hver betalingsavdrag for deg, men du kan ikke vite det totale beløpet du faktisk betaler over avskrivningsperioden til det slutter. Med et synkende fond, vet du beløpet du vil ha på slutten, og du beregner hvor mye penger du må sette til side hver betalingsavdrag for å skaffe den verdien.

Kontantstrøm

Med en amortisering påtar du deg en forpliktelse ved å ta ut et lån. Når du foretar betalinger, reduseres din utestående beløp til du til slutt betaler lånet. Med et synkende fondslån, påtar du deg også en forpliktelse i begynnelsen, men din utestående lånebeløp forblir den samme som du betaler bare interessen. Du betaler deretter hele rektor på slutten og eliminerer lånet. Med et ikke-lånende fond, sparer du penger nå for å betale for en fremtidig forpliktelse.

Renter

Hvis du tar ut et synkende fondslån, betaler du renter hver periode og legger også til side en sum penger hver periode. Hvis renten på renten og sidefonden er den samme, betaler du samme beløp i faste avdrag som om du skulle ta ut et amortiseringslån. På den annen side, hvis du bruker en synkende fondskonto for å spare opp for en fremtidig forpliktelse, vil du tjene penger på pengene, og redusere rentekostnadene dine.

Anbefalt Redaktørens valg