Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du noen gang har utført freelance-arbeid i USA, har du sannsynligvis sett en Form 1099 - Diverse inntekter. Det er papirarbeidet som kommer inn i postkassen i slutten av januar eller begynnelsen av februar hvert år, og gir deg det du trenger for å komme i gang på selvangivelsen. Hvis du driver en bedrift som bruker frilansere, lærer du alt for fort hva arbeidsgiverens ansvar for disse skjemaene er, siden du må sende en til hver uavhengig entreprenør som har tjent mer enn 600 dollar for deg i et gitt år.

Hvilke kopier av en 1099 gå til mottakeren? Kreditt: MangoStar_Studio / iStock / GettyImages

Statlige og føderale skatteformularer

Når du forbereder og sender 1099, må du kontrollere at alle nødvendige dokumenter er inkludert. En del av skjemaet er Copy B, som er utpekt for mottakeren å beholde filen. Skatteforberedelser vil ofte trekke denne delen og sette den til side da de fokuserer på kopier som er utpekt til IRS. Kopi A er for IRS og må arkiveres med resten av skattebetalers papirarbeid. Kopi 1 er for statens skatteavdeling, og kopi 2 er for innsending med mottakers statsskatt, der det er aktuelt. Kopier C, derimot, er arbeidsgiverens å beholde filen. Pass på at du beholder en kopi av hver 1099 du filer hvert år i tilfelle virksomheten din blir revidert av IRS.

Innleveringsdetaljer

Hvert januar vurderer du oppføringene dine og identifiserer uavhengige entreprenører som du har betalt $ 600 eller mer i forrige år. Du har til den siste dagen i januar eller påfølgende mandag, dersom 31. januar faller på en helg, for å sende skjemaene til disse entreprenørene. I dagene som går fram til fristen, sjekk med hver arbeidstaker for å sikre at du har den riktige adressen på filen.

Hvis du har betalt entreprenørene elektronisk, må du sjekke med den tjenesten for å se om du trenger å sende inn en 1099 for dine ansatte. PayPal, for eksempel, utsteder Form 1099-K - Betalingskort og tredjeparts nettverkstransaksjoner til alle mottakere med mer enn $ 20 000 brutto betalinger eller 200 eller flere totale betalinger. Hvis det er tilfelle, vil du motta en kopi av denne arbeidstakerens skjema. Ansvaret faller til slutt med arbeidsgiveren for å følge opp og sørge for at alle betalinger blir rapportert.

Skattetid kan være en scramble for arbeidsgivere, som må sørge for at de ikke bare rapporterer sine egne transaksjoner, men at deres ansatte og entreprenører kan sende sine skatter til rett tid også. Hvis du har de riktige skjemaene for hånden, følg instruksjonene og få dem i posten innen slutten av januar. IRS kan ofte svare på eventuelle spørsmål arbeidsgivere har om skatteskjemaer på 800-829-4933.

Anbefalt Redaktørens valg