Innholdsfortegnelse:

Anonim

De tre mest effektive måtene å beregne verdien, eller salgsprisen, av en boligbygg er brutto leie multiplikator, eller GRM; kapitalisering, eller cap, rate; og sammenlignende salg eller comps. Både GRM- og cap rate-metoden er inntektsbasert. GRM-metoden er rask, men ikke veldig nøyaktig, da den ikke tar hensyn til utgifter eller ledige stillinger. Cap rate-metoden løser denne mangelen. Comps har fordelene og ulempene med å være ikke så matematisk basert.

Denne bygningen er veldig dyrt.

Skritt

Multipliser brutto potensiell leie av brutto leie multiplikator for den byggeklassen i dette området. Brutto leie multiplikator er tallet som resulterer fra å dele en bygges salgspris med sin brutto leie.

Skritt

Del netto driftsinntekter, eller NOI, med kupongrenten for den byggeklassen i dette området.NOI er bruttoinntektene minus driftskostnader. Kapitalprisen er forholdet mellom en bygges NOI og salgsprisen uttrykt i prosent.

Skritt

Bruk sammenlignbare salg. Prisen som folk betalte på lignende bygninger nylig, kan bidra til å gi deg en bedre ide om hva en lignende bygning er verdt.

Anbefalt Redaktørens valg