Innholdsfortegnelse:

Anonim

En juvelerhandel inkluderer grossist- eller detaljhandel, reparasjoner, vurderinger, design og produksjon. Smykker kan jobbe i store detaljhandelskjeder smykker butikker, små bedrifter og for seg selv som hjemme-baserte, selvstendig næringsdrivende. Enten du trenger en lisens, avhenger av hvilket nivå du kommer inn i handelen. Selv om du ikke alltid trenger en lisens for å selge smykker, kan noen arbeidsgivere kreve at du får opplæring på arbeidsplassen eller har en lisens til å jobbe i feltet. Du trenger også jurisdiksjonelle forretnings lisenser til å drive en detaljhandel smykker butikk.

Du trenger ikke lisens for å selge smykker.

gemologist

Sertifiserte gemologer er lisensierte gullsmedere som har trening for å bestemme verdien av fine smykker og å identifisere ukjente metaller og edelstener. Slike juvelerer jobber noen ganger for smykker butikker; deres sertifiseringer gir troverdighet kvaliteten og prisingen av en grossistforretning for smykker eller forhandlerens produkter. Sertifiserte gemologer jobber også selvstendig og tilbyr takster til enkeltpersoner og bedrifter som søker smykker verdsettelser med sikte på eiendom planlegging, forsikringspolicyer og likvidasjoner.

Utdanning og sertifisering

I USA er Gemological Institute of America den ledende leverandøren av jewelers trening og sertifisering. GIA tilbyr den anerkjente utdannet gemologist sertifikat, eller G.G. sertifikat, ofte lagt inn i fine smykker butikker når slike sertifiserte personer er på staben. GIA gir sine studier i et format som ligner på en høyskole, med semesterlange forelesninger og laboratoriemoduler som tilbys på campus og fjernundervisningsmuligheter. G.G. sertifikatet tar seks måneder å fullføre, og amerikanske statsborgere kan finansiere et GIA-studie med mange typer økonomisk hjelp. Send inn en gratis søknad om Federal Student Aid, kjent som en FAFSA, for å se om du kvalifiserer.

American Gem Society sertifiserer også gullsmedere, selv om du må ha tjent GIA G.G. sertifikat for å kvalifisere til å ta sertifiseringseksamen.

håndverker

Smykker håndverkere lærer smykker-making på jobben som nye ansatte, som lærlinger eller i håndverkere. Smykker håndverkere er opplært til å jobbe med edle metaller og edelstener, enten produksjon, modifisering eller reparasjon av smykker. Du trenger ikke en lisens til å jobbe som en smykker håndverkere, selv om arbeidsgivere som ikke tilbyr opplæring kan kreve at du demonstrerer erfaring, vist gjennom din portefølje og med referanser fra gullsmedere under hvis veiledning du trente.

Selger

Smykkeselgere, noen ganger referert til som gullsmedere, er det første kontaktpunktet i en smykkerbutikk. Noen smykker selgere er sertifiserte gemologer, men de fleste er erfarne selgere som har omfattende faglig kjennskap til smykker - noen ganger inspirert av personlige erfaringer, inkludert smykker eierskap eller familie bånd til yrket - hjelpe dem utmerke seg i feltet. Du kan få erfaring i smykker salg ved å søke om oppnådd jobb åpningene som de oppstår.

Forretningslisenser

Hvis du åpner en smykker butikk som et entreprenørskapsarbeid, må du oppnå lisensene som kreves av din jurisdiksjon - fylke eller by - å operere lovlig. Slike lisenser kan inneholde en standard forretningslisens og en videresalgslisens, som gjør at du kan kjøpe varehandel - enten det er smykkerkomponenter eller ferdige stykker - og å beskatte forbrukere for kjøp, ifølge "Entrepreneur" magazine. Ta kontakt med den lokale myndighetens nettsted for detaljer om nødvendige forretnings lisenser i ditt område.

Anbefalt Redaktørens valg