Anonim

kreditt: @ awoymatt / Twenty20

Vi gjør alle slags løfter til vår fremtidige selv på slutten av et kalenderår: Jeg skal gå på treningsstudioet, jeg skal være på Twitter og Facebook, jeg skal kjøpe økologisk, jeg skal skrive boken min. En typisk topp-tieroppløsning er å overhale våre personlige utgifter. En million og en annen nettsider og budsjetterende guruer vil fortelle deg at de har lure for å løse alle dine problemer. Enten de jobber eller ikke kommer ned til mange faktorer.

Eksperter vil fortelle deg at Nyttårs resolusjoner feiler så ofte fordi vi prøver å gjøre enorme forandringer i våre liv på en gang. Hvis du arbeider for å grave deg ut av gjeld eller bare bygge et reiregg, er det fristende å kaste alt på veggen og se hvilke nye vaner som holder seg. Men selv om du sparer og betaler lån, kan du føle deg foruroligende, hvis det eksterne trykket ikke er nok til å virkelig hjelpe deg med å forandre ting, kan du vurdere å bytte perspektiv.

Blogger Anna Newell Jones har skrevet i årevis om sin reise for å betale nesten $ 24 000 i gjeld, som hun oppnådde om 15 måneder. Mange av disse historiene innebærer finger-wagging om å leve gratis med foreldrene dine og stole på antatt familieliv. Jones prøvde litt mer ekstrem budsjettering, inkludert en "tilbringer fort", men først gjorde hun noe så grunnleggende, det kan virke lett å overse.

Først analyserte hun de siste tre månedene av utgiftene sine, for å etablere mønstre og prioriteringer. Det er et flott sted å starte, men hvis du har problemer med å tilpasse seg plutselig austerity, bør du vurdere å jobbe deg opp til flere budsjettbesparelser. Prøv å bygge vaner sakte og sjekke inn med deg med jevne mellomrom; fokusere på å samle ulike kategorier av budsjettet ditt i faser. Du kan justere tidslinjen avhengig av hvor vellykket du føler om utgifter, og du behøver ikke å slå deg selv, fordi du sparer eller betaler litt er langt bedre enn ingenting i det hele tatt.

Men du forplikter deg til å organisere pengene dine i 2018, husk at de største endringene ofte skjer med babysteg. Feire dine små seier og bygg på dem. Denne strategien er definitivt også et privilegium, og det er ikke for alle, men hvis du føler deg litt panikk på kontoen din, gi disse metodene et skudd og se hvor de tar deg.

Anbefalt Redaktørens valg