Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis en høyskole rådgiver noensinne spør deg om å definere dine utdanningsmål og karriere mål, må du komme opp med et bedre svar enn en tom stirring. Å kunne artikulere dine utdannings- og karriere mål er en grunnleggende del av å være en høyskole student. Definere begreper utdanningsmål og karriere mål vil hjelpe deg å begynne å utvikle ditt svar. Selv om disse målene deler noen likheter, er de forskjellige på avgjørende måter.

Hvis du er hovedroll i rettsmedisinsk regnskap, men dagdrøm om å åpne et internasjonalt reisearrangør, kan det være på tide å revurdere læringsmål.

Opplæringsmål

Opplæringsmål relaterer seg til dine planer for formell utdanning; i de fleste tilfeller refererer dette til college. Dine pedagogiske mål kan omfatte å fullføre en viss type grad; for eksempel en bachelorgrad i vitenskap eller en mastergrad i litteratur. Opplæringsmål kan også omfatte å opprettholde et tilstrekkelig karakterpoeng gjennomsnitt (GPA) for å kvalifisere for en skoles æresprogram eller dekanaliste. Planer om å studere i utlandet, delta i forskningsprosjekter med en mentorprofessor eller bli sertifisert i en bestemt ferdighet, faller under kategorien pedagogiske mål. Hvis du planlegger å tjene flere grader; for eksempel fullføre en bachelorgrad i statsvitenskap før du overfører til et annet universitet for å få en lovgrad, vil dette bli inkludert under utdanningsmål.

Karriere mål

Karrieremålene avviger fra utdanningsmål fordi de er knyttet til dine langsiktige ansettelsesplaner. Karrieremålene kan omfatte å tjene profesjonell sertifisering til å praktisere i et bestemt felt, starte et selskap eller overføre fra etableringsnivåer i et selskap til lederstillinger. Karrieremål bidrar til å kartlegge overganger mellom ulike jobber i samme felt; For eksempel kan mål for å bli en videregående oppdragsgiver inkludere første møte mål for substitutt undervisning, undervisning videregående skole, arbeider som assisterende rektor på videregående skole og arbeider som middelskole rektor.

applikasjoner

Høyskoleapplikasjoner og stipendprogrammer spør deg noen ganger om å beskrive dine pedagogiske og karriere mål i et essay. Opplæringsmål adresser dine planer for college; karriereplaner skissere hva du planlegger å gjøre med høyskoleutdanningen i arbeidsstyrken. Skille mellom dine utdanningsmål og karrieremål for å demonstrere at du har klare, separate mål for hver kategori. Bruk imidlertid tid til å forklare hvordan de to kategoriene er komplementære eller sammenhengende. Dette blir spesielt viktig når det ikke er en klar link. For eksempel kan en stipendiat være forvirret om hvorfor en student med planer for en karriere i journalistikk ville fordoble seg i biologi og statistikk. Forklarer at du vil være en vitenskapsreporter som kan kjøre komplisert dataanalyse på forskningsresultater, bidrar til å klargjøre dine læringsmål.

Personlig

Å skille mellom dine pedagogiske mål og karriere mål kan også være innsiktsfulle av personlige grunner utenom stipendprogrammer. Hvis ditt oppgitte karrieremål er å bli en phlebotomist, men du ønsker å studere spansk poesi som en bachelor før du fullfører en doktorgrad i middelalders gateatrett, er det kanskje på tide å se på ditt karrieremål. En likhet mellom utdannings- og karriere mål er at begge kan både utvikle seg vesentlig når du utvikler seg i utdanningen og livserfaringene.

Anbefalt Redaktørens valg