Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når de fleste tenker på junior og eldre regnskapsførere, ville de være hardt presset for å beskrive forskjellene i deres jobbroller i tillegg til det åpenbare punktet at man er mer erfaren enn den andre. Mens jobbrollene har felles grunnlag, støtter hver rolle arbeidsgiveren på forskjellige måter. Junior-regnskapsførere fokuserer mer på bokføring og registrering av finansielle transaksjoner, mens seniorer tar en mer strategisk rolle og ser "utover tallene".

Forskjellen mellom en junior revisor og Senior Accountant Credit: Pinkypills / iStock / GettyImages

Hva de gjør

En junior revisor er en post-nivå posisjon i et økonomi team som krever mindre enn fem års erfaring i feltet. Tjenestene varierer, men generelt er junioren ansvarlig for registrering av organisasjonens finansielle transaksjoner, postering av journalposter, styring av lønnskostnader og oppdatering av regnskap. En senior revisor er mer opptatt av regnskapets integritet - og sørger for at alle følger de riktige regnskapsreglene. Hun tar også en mer strategisk rolle i styringen av selskapets økonomi, noe som betyr å se bortom rånumrene og foreslå måter å redusere kostnader, øke omsetningen og forbedre selskapets bunnlinje.

Hvor og hvordan de jobber

Du finner både junior og senior regnskapsførere som jobber for regjeringen, enkeltpersoner, ideelle organisasjoner og bedrifter i nesten alle bransjer. Hovedforskjellen er at en junior revisor vil være støttepersonell til det store finansteamet og overvåket av en senior revisor. Etter noen år og avhengig av ytelsen, kan en junior flytte opp til en eldre rolle. Senior regnskapsførere har derimot vanligvis mer autonomi og er klarert til å vite riktig måte å håndtere regnskapsrutiner og klientforespørsler på. En eldre regnskapsfører kan lede et team av junior revisorer innenfor et stort finansteam.

Hvilke legitimasjon de har

Regnskapsførere trenger vanligvis en bachelorgrad i regnskap eller et beslektet emne som matte, økonomi eller økonomi. Junior bokførere med en tilknyttet grad kan noen ganger overføre til en junior regnskapsposisjon hvis deres arbeidsgiver er villig til å støtte bryteren.Selv om de fortsatt er relativt junior, begynner de fleste regnskapsførere å jobbe mot en sertifisering, for eksempel sertifisert offentlig regnskapsfører eller sertifisert revisjonskonsulent betegnelse. Disse sertifiseringene viser en regnskapsføreres faglige kompetanse og noen arbeidsgivere krever dem før de skal fremme revisor til en eldre rolle.

Hvor mye de er betalt

Hvis du lagde opp alle regnskapsførere fra den laveste betalte til høyest betalte, ville personen i midten tjene $ 68,150 i 2018. Ikke overraskende, ville en senior regnskapsfører forvente å sitte i den høyere enden av skalaen. Når det gjelder tallene, kan en junior regnskapsfører forvente å tjene rundt $ 56 000 per år og øke til $ 70 000 per år da hun har 10 års erfaring. De 10 prosent av regnskapsførerne utgjør $ 120 910 årlig, men disse typer lønn er typisk reservert for de med 20 års erfaring eller mer.

Anbefalt Redaktørens valg