Anonim

kreditt: @ mitchvreed / Twenty20

Ingen liker å gjette på produkt eller tjeneste kvalitet før du bruker penger på det. Det er en grunn til at vi alle har blitt så avhengige av online vurderinger. Når de driver så mye av vår oppførsel, skylder vi det selv å tenke kritisk på hvordan vi bruker den informasjonen.

Ifølge ny forskning fra Englands universitet i York, anser mer enn 4 av 5 av oss å sjekke omtaler en viktig del av å bestille hotellrom. Likevel er nesten en tredjedel av online-anmeldelser faktisk falske - og vi har en tendens til å tro på anmeldelser uten spørsmål, spesielt når de retter seg mot våre fordommer. Hvis du ser en dårlig anmeldelse for et luksushotell, vil det virke utenom det vanlige, men en dårlig anmeldelse på en veikant motell må være sant som standard. Det var overraskende at studien fant at "gode" eller "fine" boliger var mindre sannsynlig å bli rammet av dårlig vurdering enn "dårlige" eller "budsjett" rom.

Å falle tilbake på bekreftelsesforstyrrelser er et nesten universelt menneskelig trekk: Når vi f.eks. Smaker testvin, vurderer vi det bedre hvis det kommer fra en kjent vinproducerende region, selv om andre viner smaker bedre i en blindprøve. Vi tar også avgjørelser om andres ferdigheter eller kompetanse basert på deres politikk. York forskerne har noen gode råd til å motvirke noen av disse tendensene: Se på generelle vurderinger eller personlige poster, heller enn å kirsebær plukke de mest positive eller mest negative elementene. I dette tilfellet vil aggregatet sannsynligvis fortelle deg mye mer enn en persons erfaring.

Anbefalt Redaktørens valg