Innholdsfortegnelse:

Anonim

Per diem er en latinsk setning som betyr "for en dag". Begrepet per diem er oftest brukt til å referere til en av to ting. Ansatte er ofte betalt spesifisert per døgn beløp som dekker virksomheten utgifter, spesielt de påløpte under reiser.Begrepet brukes også til å referere til daglige renter i korte perioder, for eksempel dagene mellom lukningen av et boliglån og den første betalingsdagen når den normale rentesyklusen trer i kraft.

Per Diem Utgifter

Skritt

Spør lønnsavdelingen din hva per døgnprisen er for en forretningsomkostning du pådra deg eller forventer å pådra seg. For eksempel, per døgn godtgjørelse for måltider mens du reiser på forretningsreise kan være $ 45.

Skritt

Lær arbeidsgiverens retningslinjer for å avgjøre hvilke dager som teller for betaling av kostnader per døgn. For eksempel, anta at du tar en ettermiddag flytur på forretningsreise, opphold på reisemålet i tre dager, og returnere om morgenen på den femte dagen. Avhengig av arbeidsgiverens retningslinjer kan denne turen betraktes som tre dager eller fire dager eller fem dager for å beregne per døgn.

Skritt

Multipliser per døgnbeløpet med det totale antall dager for hvilke du pådra deg utgifter. For en døgn på $ 45 på forretningsreise som varer 5 dager, har du 5 x $ 45 = $ 225.

Per Diem Interesse

Skritt

Del årlig prosentsats (APR) med 365 (antall dager i året) for å finne den daglige renten for å beregne per døgnrente. APR vil bli oppgitt i boliglån eller annen kontrakt. For eksempel, hvis et boliglån har en APR på 7,30 prosent, er den daglige renten 7,30 prosent divideres med 365, eller 0,02 prosent. Hvis du bruker en kalkulator, konvertere prosentandelen til desimalform ved å dividere med 100 (0,02 prosent delt med 100 tilsvarer 0,0002).

Skritt

Multipliser den daglige renten med hovedbeløpet. For et $ 150.000 boliglån og en daglig rente på 0.0002, har du $ 150.000 x 0.0002 = $ 30.00. Dette er den per diem interesse.

Skritt

Multipliser per døgnrente med antall dager for å beregne totale rentegebyrer. Hvis du nettopp har sluttet et boliglån og den første betalingen forfaller på 14 dager, da med en døgn på $ 30, vil den totale per døgnintervallet som legges til rektor på boliglånet være 14 ganger $ 30 eller $ 420.

Anbefalt Redaktørens valg