Innholdsfortegnelse:

Anonim

Skritt

Bedrifter tillater ofte at kunder betaler for varer og tjenester over tid uten å spesifisere rentebelastninger. Når du godtar periodiske innbetalinger, antar Internal Revenue Service at kontraktsprisen reflekterer tidens verdi av penger, noe som betyr at prisen inkluderer rentegebyr for betalingsforsinkelser. IRS refererer til disse typer transaksjoner som avtalekontrakter og krever at du beregner den beregnede renter på dem ved bruk av føderale renter og nåverdiberegninger.

Slik beregner du beregnet rente i Excelcredit: utah778 / iStock / GettyImages

Skritt

Naviger til indeksen for gjeldende Federal Rates (AFR) Rulings på IRS nettsted (se Referanser). Klikk på avgjørelsen som tilsvarer måneden og året du inngår i en skriftlig avtale, eller i fravær av en kontrakt, måneden du inngår i den underliggende transaksjonen. Åpne også avgjørelsene for de to foregående månedene.

Skritt

Velg den laveste halvårlige AFR i tre måneders perioden. Hvis betalingsperioden for avdragskontrakten er tre år eller mindre, referer til kortsiktige rente-tabellene i avgjørelsene. Hvis det er mer enn tre år, men mindre enn ni, bruk midtveisraten For kontrakter med betalingstider på ni år eller mer, referer de langsiktige rentetabeller.

Skritt

Beregn nåverdien av alle betalinger. Hvis du for eksempel mottar to årlige $ 5000 betalinger i henhold til kontrakten med den første betalingen på ett år med en AFR på 4 prosent, skriv inn "= 5000 / (1.04)" i Cell A1 i Excel-regnearket og trykk "Enter" for å beregne nåverdien for den første betalingen. For å beregne nåverdien av den andre betalingen, skriv inn "= 5000 / (1.04 * 1.04)" i Cell A2 og trykk "Enter" for å beregne.

Skritt

Beregn totalbelastet hovedstol i betalingsstrømmen. Plasser markøren i Cell A3, klikk på "AutoSum (Σ)" -knappen som ligger øverst på verktøylinjen i Excel, og trykk "Enter".

Skritt

Trekk den anslåtte rektor fra det totale salgsbeløpet for å komme til beregnet rente. Input "= 10000-" i Cell A4 og klikk på Cell A3. Trykk på "Enter" -tasten for å beregne formelen.

Anbefalt Redaktørens valg