Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er mange grunner til at en person kan klage mot en annen. Mange antar at en domstolsdom til deres fordel resulterer i forfalt betaling, men dette er ikke alltid tilfelle. Hvis en domstol har bestilt noen til å betale deg penger, og den personen nekter fortsatt, kan det hende du må få et dommerattest.

Et dommerattest utstedes av en domstolsansvarlig.

Sertifikat

For å sende et dommerattest til en annen person, må du først få en juridisk dom til din fordel. Hvis partiet har vist seg å være feil, unnlater å foreta betaling helt eller delvis, innen tidsrammen som er satt av retten, kan du sende et dommerattest til ham. Et dommerattest er et dokument utarbeidet av klerken til retten der dommen din ble utstedt som skaper en lien på skyldnerens eiendom.

Lien

Lien opprettet av dommerattestet gjelder fra innleveringsdatoen og gjelder for alle eiendeler tilhørende den skyldige som befinner seg i fylkeskommunen hvor sertifikatet er utstedt eller overført. Dette inkluderer skyldnerens hjem, bil og andre former for gjeldende eiendeler og eiendeler. Debitor mottar varsel om denne lien når sertifikatet er levert til bosted eller sysselsetting.

plassering

Når skyldneren din ikke bor eller jobber i samme område eller fylke som advokatretten hvor dommen din ble utstedt, er den beste måten å sikre at du mottar pengene du er på grunn av å få et dommerattest. Når et domsbevis er utstedt, anbringer domstolsansvarlig en offisiell domstolsforsegling på dokumentet, som gjør det mulig å overføre fra en domstol til en annen. Som et resultat kan retten i debitorens område opprettholde og kreve betaling på dine vegne.

Innlevering

For å fremlegge et dommerbevis må du skaffe det aktuelle søknadsskjemaet fra retten der dommen ble utstedt. Avgiften for søknad varierer, og kan inngå som en del av betalingen som skyldes skyldneren. Søknaden kan sendes eller sendes personlig.

Anbefalt Redaktørens valg