Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når folk kjøper eller selger et hjem, blir de ofte til en eiendomsmegler for å fullføre transaksjonen for dem. Mens en kompetent eiendomsmegler kan lykkes med å liste et hjem, markedsføre det, forhandle mellom partene og hjelpe alle gjennom komplisert lovlighet i et hussalg, bør kjøpere og selgere involvere hvor det er mulig. Med tiere og hundretusenvis av dollar på linjen, er en ting som både en hjemmekjøper og hjemmemarked skal gjennomføre en selvstendig vurdering for å få en objektiv ide om verdien av huset.

En selvstendig vurdering kan være det første trinnet i å selge et hjem

Finn lignende nabolagshus for å sammenligne priser.

Bruk en webtjeneste, for eksempel moveon.com eller homevaluehunt.com, som tilbyr en gratis søkbar database med solgte boliger. En bruker kan skrive inn adressen til hjemmet som er på markedet og motta gratis en liste over nylig solgte boliger i nabolaget nær emnet. Informasjonen inkluderer datoen som eiendommen solgte, prisen den solgte for, og annen informasjon om eiendommen. En person som gjør selvstendig vurdering kan enkelt sammenligne emneegenskapen til disse nylig solgte eiendommene for å få en ide om eiendommens verdi.

Sammenlign priser gjennom eiendomsmeglere

Kjør rundt i nabolaget for å finne lignende boliger på markedet. "Til salgs" skilt inneholder kontaktinformasjonen til husets eiendomsmegler. Ring agenten for å spørre om huset og spør hjemets pris. Be om å se hjemmet for å finne ut om hjemmeens indre forhold og sammenligne det med emneegenskapen. Agenter lister generelt boliger til en høyere pris enn hjemmet til slutt vil selge for, men sammenligning av prisene bidrar til å vurdere verdien av lignende boliger i samme område.

Skritt

Sjekk ut boliger som kommer opp for auksjon gjennom et auksjonsselskap. Selgere selger ofte sine hjem gjennom auksjonshus. Legg merke til prisene som disse boliger selger på auksjonshuset og sammenlign dem med emnet.

Estimere kostnadene ved å bygge et lignende hus.

Estimere kostnadene ved å reprodusere huset. Denne tilnærmingen fungerer best med en ny eiendom og anslår kostnadene ved å erstatte hjemmet på den nåværende eiendommen. Sjekk ut landverdien av huset (å ansette en landbedømmer gir den mest nøyaktige lesingen av en landverdi.) Be om tre sitater fra entreprenører for å måle kostnadene ved å bygge et nytt, lignende hjem. Kombinasjonen av jordverdien og byggekostnadene vil gi et verktøy for selvstendig vurdering.

Anbefalt Redaktørens valg