Innholdsfortegnelse:

Anonim

En dom er en domstolsordnet prisbelønning til fordel for en utlåner eller annen kreditor - og mot deg - i en inkasso-søksmål. Når det er innlevert til domstolsadministratorens kontor, gir en dom en fordringshaver tilleggsrettigheter med mindre du betaler gjelden i sin helhet eller foretar betalingsordninger innen 30 dager. Jo lengre det tar å betale en fremragende dom, desto større og langsiktige blir de finansielle konsekvensene ofte.

Avgifter og påløpte renter

I de fleste tilfeller øker beløpet du skylder en fordringshaver til å inkludere domstolskostnader, og kan også omfatte kreditorens juridiske gebyrer. Beløpet inkluderer også renter som påløper på utestående saldo fra søkedato til gjeld er betalt i sin helhet. Statlige lover regulerer renten en kreditor kan kreve. For eksempel kan en Wisconsin dommer kreditor lade 12 prosent rente på dommer inngått før 2 desember 2012 og 1 prosent pluss Federal Reserve prime rate for dommer inngått på eller etter 2 desember 2012.

Statutten for begrensninger

Selv om loven om begrensninger for å samle en fremragende dom vanligvis går i 5 til 10 år, tillater de fleste stater at kreditorer fornyer ordren en eller flere ganger. Ifølge Nolo vil enkelte stater til og med la en kreditor forny en utløpt dom. For eksempel går en dom inn i Minnesota i 10 år og kan fornyes i ytterligere 10 år. Dette kan potensielt resultere i en langsiktig eller permanent lovlig forpliktelse.

I henhold til Fair Credit Reporting Act, er en betalt dom offentligregistrert og vil forbli på din kredittrapport i minst syv år. Derimot, en fremragende dom vil forbli på kreditt rapporten enda lenger. For eksempel, en dom inntatt i Minnesota har potensial til å forbli på kreditt rapporten i 20 år. Selv om søknad om konkursbeskyttelse kan eliminere gjeldsforpliktelsen, vil oppføringen forbli.

Potensielle samlingseffekter

En fremragende dom gir en kreditor en rekke rettslige innsamlingsrettigheter. Disse inkluderer retten til å sende inn en bevegelse til

  • Gjør en gjelds undersøkelse for å få informasjon om dine eiendeler og utgifter
  • pynt lønnene dine
  • Legg til bankkontoen din
  • grip din eiendom

For å unngå disse betaler du gjeld så fort du kan. Dette kan innebære betaling av gjelden gjennom retten eller til kreditor direkte, avhengig av reglene i staten din.

Anbefalt Redaktørens valg