Innholdsfortegnelse:

Anonim

Så lenge du ikke finansierer et kjøretøy, kan du velge mellom å ha ansvar for bare forsikringsdekning, som betaler for skader og andre skader som følge av uaktsomhet og full dekning. Full dekning refererer til bæreansvar samt omfattende og kollisjonssikring, som betaler for skade på ditt eget kjøretøy. Bære full dekning har en rekke fordeler og ulemper i forhold til bare dekning som gjelder for ansvar.

Det kan hende du må velge mellom full dekning og bilforsikring som er ansvarlig.

Tort Vs. Ingen feil

Statlig lov kan spille en rolle i å bestemme fordelene ved å bære fysisk skade dekning. Hvis staten din følger et tort-system hvor skyldfallsforvalterens forsikring betaler for alle skader, er full dekning ikke alltid nødvendig så lenge den andre sjåføren har feil. Men hvis du bor i en feilfri tilstand der hver sjåfør betaler for eget kjøretøy uansett feil, er full dekning viktigere. Selvfølgelig, selv om du bor i en tortilstand, vil en en-bil eller en feilulykke fortsatt kreve at du betaler for din skade under din egen policy.

Koste

Å gjennomføre full dekning er mye dyrere enn ansvarlig, da den kan bestå av opptil 50 prosent av totalpremie. For eldre kjøretøy med nedsatt verdi, kan premiebeløpet du betaler for full dekning, ikke rettferdiggjøre kostnaden for å transportere full dekning. Som en tommelfingerregel, hvis premien din for omfattende og kollisjon er mer enn 10 prosent av bilens totale verdi, bør du vurdere å ta ansvar for dekning. Men hvis bilen din er finansiert, vil långiveren kreve at du opprettholder full dekning til bilen er betalt.

Bytte ut et kjøretøy

Full dekning vil forhindre at du må betale for hele beløpet på et erstatningsbil ut av din egen lomme. Hvis kjøretøyet blir revet i en ulykke eller stjålet og ikke gjenopprettet, vil forsikringsselskapet betale deg kjøretøyets faktiske kontantverdi, som er dens markedsverdi justert for ting som avskrivninger og kjørelengde, minus egenandel. Oppgjøret ditt kan hjelpe deg med å betale for et kjøretøylån eller kjøpe et nytt kjøretøy.

Kjør eldre kjøretøy

Hvis du foretrekker å kjøre eldre kjøretøyer og har penger satt til side for reparasjoner eller å kjøpe et annet eldre kjøretøy etter behov, kan du være i stand til å komme forbi med ansvarsklausul. Du vil spare betydelige penger på din forsikringspremie uten å skade din evne til å holde kjøretøy på veien. Hvis du kjører sjelden eller bor i et område hvor biltyveri er uvanlig, kan det bare være en mer kostnadseffektiv strategi å bære ansvar.

Anbefalt Redaktørens valg