Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvordan husleierens forsikringspolicy er formulert, avgjør ofte om assurandøren vil dekke skade på grunn av muggproblemer. Mold remediation kan være kostbart, noen ganger kjører i tusenvis av dollar. Men det er ikke alltid lett å få et muggkrav betalt. Det er en forskjell hvis mold er et resultat av vannskader forårsaket av et rør som plutselig går i stykker eller husseier forsømmelse, noterer seg en artikkel fra AARP.

En nærbilde av svart mugg vokser på et tak. Kreditt: mikeinlondon / iStock / Getty Images

Policy eksklusjoner eller begrensninger

Selv om de fleste standard villaeiers forsikringer utelukker dekning for muggskader, kan du i enkelte tilfeller få et krav betalt. Vanligvis vil et forsikringsselskap betale for reparasjoner relatert til mugg hvis kravet er faktisk for skade forårsaket av et ødelagt vannrør. I så fall behandler forsikringsselskapet det som en skade på vann. Selv retningslinjer som betaler for mold reparasjoner vanligvis begrense mengden av dekning. Se over villaeiers retningslinjer nøye slik at du forstår omfanget av dekning du har når det gjelder vannskade, peker ut Houselogic.

Forsikring Riders

En forsikringsrytter tilbyr ekstra dekning som ikke er inkludert i en grunnleggende husstanders policy. Hvis ditt hjem er i høy risiko for mugg, kan assurandøren tilby molddekning i form av en rytter eller tillegg til din eksisterende policy. Dekningen vil koste deg mer, men spare deg for å betale for deg hvis ditt hjem lider av skade på magen. Premium kostnader for mold ryttere varierer avhengig av ditt hjem verdi og typen klima der du bor. For eksempel betaler du mer hvis du bor i et eldre hjem som ligger i et fuktig eller fuktig klima hvor muggproblemer er vanligere. Forsikring av et nyere hjem i et tørt klima koster vanligvis mindre.

Flomskader

De fleste forsikringspolicyer vil ikke dekke oppgjør av muggproblemer som kommer fra flomvannskader. Hvis ditt hjem ligger i et område der flomrisikoen er høy, må du kjøpe en egen flomforsikringspolicy. Oversvømmelse forsikring er tilgjengelig for alle huseiere gjennom National Flood Insurance Program. De fleste forsikringsselskaper som selger boligeiendomsforsikring, selger flomforsikring. Rentesatsene varierer avhengig av nivået på flomrisiko, høyde og mengde dekning du kjøper.

Boligeier forsømmelse

Generelt vil husleiers forsikring ikke betale for å stoppe muggproblemer som kommer fra dårlig vedlikehold eller forsømmelse over tid. For eksempel, hvis du ikke gjør noe om høy luftfuktighet på loftet og mugg utvikler, vil huseiers retningslinjer trolig ikke betale for eventuelle skader som oppstår. Siden mugg trenger fuktighet til å vokse, er den beste måten å forhindre muggskader på å bli kvitt overflødig fuktighet fra lekkende rør, fuktighet og kondens eller kjellervann svelging så raskt som mulig.

Anbefalt Redaktørens valg