Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv om du brukte deg flittig i løpet av ditt siste år på gradskolen, og søker en jobb for å slå av karrieren din i ditt valgte felt, er det fortsatt ingen garanti for at du har en faktisk stilling som er oppført etter at du har oppnådd eksamen. Hvis du ikke brukte mye tid på å lete etter en jobb, eller hvis du setter jobbsøket ditt inntil etter eksamen, er oddsene gode at det vil være noen til flere måneder før du lander en posisjon i ditt valgte felt. I løpet av den tiden er det mulig for deg å samle inn arbeidsledighet fordeler fra staten din.

Student feirer graduation.credit: Purestock / Purestock / Getty Images

valgbarhet

For å samle inn arbeidsledighet, må du oppfylle to kriterier for kvalifisering: For det første må arbeidsledigheten skyldes omstendigheter utenfor din kontroll, for eksempel en oppsigelse på grunn av reduksjon eller tap av sysselsetting fordi arbeidsgiveren slår av. For det andre må du oppfylle standarder for arbeidstid og / eller penger opptjent i løpet av en bestemt periode før søknaden din. Disse standardene varierer fra stat til stat, men er generelt rettet mot en årsperiode som begynner 12-15 måneder før søknaden din. Du må også være villig til å se etter heltidsarbeid, tilgjengelig for arbeid og med rimelighet i stand til å utføre arbeid. Dette betyr at du må være villig til å godta ansettelse utenfor ditt fagfelt hvis du er i stand til å utføre oppgaver.

Arbeidsledighet Utdannelsesbegrensninger

Ingen arbeidsledighetsopplæringsbegrensninger eksisterer. Det spiller ingen rolle om du aldri har fullført videregående skole eller har doktorgrad. Statens arbeidskontor bruker ikke disse kvalifikasjonene for å fastslå arbeidsledighetskompetanse eller ytelser. I stedet har det krav til kvalifikasjon basert på din tidligere arbeidserfaring, slik det er lovfestet.

Grunner du ikke ville kvalifisere

Mens uteksaminering fra utdannet skole ikke nødvendigvis hindrer deg i å samle inn arbeidsledighet, kan det hende at noen forhold knyttet til utdanningen din. For eksempel, hvis du ikke jobbet mens du skal oppgradere skolen, vil du ikke ha de nødvendige tidligere opptjente lønnene. Også, de fleste stater teller ikke arbeid utført for en utdanningsinstitusjon mens du deltar det som student. Så hvis du har fullført arbeidsstudie eller bare hatt en deltidsjobb i biblioteket, kan du heller ikke oppfylle kvalifikasjonen.

Hvor mye kan du samle?

Det er to beregninger i din arbeidsledighetskompensasjon: ugentlig ytelsesbeløp (WBA) og maksimal ytelsesbeløp (MBA). WBA bestemmer hvor mye du kan samle for hver ukes arbeidsledighet, og MBA bestemmer hvor mye du kan samle inn per fordelingsår. Begge tallene er basert på din tidligere arbeidserfaring. Så selv om du kvalifiserer for fordeler, hvis du jobbet veldig lite i løpet av studietiden din, vil dine arbeidsledighetstillegg sannsynligvis være svært liten.

Anbefalt Redaktørens valg