Innholdsfortegnelse:

Anonim

Du drømmer om å ha din egen virksomhet, og du har hørt at å åpne en franchise er det sikreste alternativet. Normalt har de et respektert navn på markedet, og du vil motta alle retningslinjene og treningsprogrammene selskapet tilbyr. Men hvordan velger du den perfekte franchisen? Her er noen spørsmål å spørre deg selv:

kreditt: usplash

Hvilke produkter eller tjenester vil jeg gjerne takle?

Mange velger sin franchise bare basert på tall. Det er imidlertid viktig å gå etter noe du føler seg relatert til. Hvis du hater kjæledyr, for eksempel, bør du unngå en bedrift i dette feltet bare fordi franchisen anses som en suksess. Du må huske på at i de kommende årene må du være i butikken hver dag. Å eie en bedrift som ikke har noe å gjøre med din personlighet er tøft.

Hvor mye penger er jeg villig til å investere?

Kostnaden for en franchise kan overraske deg. Kjente vellykkede grener krever investeringer i midten av seks tall for kjøp. Sørg for å gjøre din forskning og se hva som er tilgjengelig innenfor grensene for det du må investere.

Hvis budsjettet ditt er under $ 10 000, vil du sannsynligvis måtte holde fast med en hjemmebasert franchise. Uten behov for et kontor eller et personale, vil du bære bruken av arbeidsbelastningen. Selv om du kan sette færre dollar på forhånd, bidrar du med blod, svette og tårer.

Er det løpende kostnader?

Det avhenger av hvilken type franchising du åpner, og det varierer så, så mye. Derfor er det viktig å sjekke alt på forhånd hos selskapet og be en advokat om å lese kontrakten. Du må vurdere pengene du må investere, hvis du må bygge butikken, og også hvis du trenger å betale for trening, forretningslisenser, leie, forsyninger, etc. Sjekk om franchisegiver dekker markedsførings- og markedsføringsutgiftene. Forsikring, helse dekning, og til og med lagringsavgift kan snike seg på deg.

Hvor skal jeg sette butikken min?

Å velge hvor butikken din skal være, er et viktig punkt. Du må analysere nabolaget, publikum, eiendomsverdier mv. Er det samme franchise i nærheten? Ta kontakt med franchisegiveren hvis det er regler for å åpne en annen butikk i samme region.

Er jeg klar til å gjøre all regnskap?

Det er viktig å sammenligne gjennomsnittlig årlig omsetning og investering. Er de kompatible? Også, undersøk ytterligere og prøv å finne ut den økonomiske situasjonen din franchisegiver. Et selskap som tilbyr rimelige grener kan være et døende merke.

Er jeg klar for en lang forpliktelse?

Normalt gjelder en franchiseavtale i fem år. Det er imidlertid viktig å sjekke det med franchisegiveren om reglene for å forny kontrakten. Det er viktig å huske på at i løpet av denne første kontraktperioden, kan du ikke gjenopprette din opprinnelige investering. Det kan ta noen kontraktsperioder for å se fortjeneste.

Jeg er med! Hva nå?

Når du har en franchise i tankene, er det andre trinnet å besøke deres hjemmeside og starte en dialog. Sjekk ut regionale franchise messer som ligger i nærheten av deg, og prøv om mulig å besøke International Franchise Expo. Dette årlige arrangementet setter sammen mer enn 400 franchiser og interesserte parter.

Ikke vær sjenert! Prøv å komme i kontakt med folk som har en kontrakt med en franchise du er interessert i. Snakk med i det minste fire av dem og får en følelse for sine erfaringer.

Anbefalt Redaktørens valg