Innholdsfortegnelse:

Anonim

På et tidspunkt under sorgprosessen, må de avdødees venner og familie begynne å avvikle sine saker. Ofte håndterer eksekutoren på eiendommen ting som å samle inn og oppbevare eiendeler og varsle kreditorer og arvinger. Det er viktig å varsle decedents kreditorer om decedents død for å unngå problemer som identitetstyveri.

Skritt

Ring kreditoren personlig og snakk med en representant som kan håndtere decedents konto. Informer representanten om at decedenten har dødd, og at du vil følge opp med et skriftlig dødsmeldingsbrev. Be om representantens ID-nummer eller et referansenummer angående anropet.

Skritt

Adresse brevet til representanten. Ta med representantens ID-nummer eller referansenummeret for samtalen. Skriv "RE: Dødsmelding om Den avdødees navn."

Skritt

Informer kreditor om at den avdøde døde; referer til det forrige samtalen du har gjort. Be kreditoren om å legge en formell dødsvarsel på den avdøde kredittfilen og lukke kontoen. Oppgi informasjon om decedent, for eksempel hans fulle navn, adresse, personnummer, fødselsdato og kontonummer.

Skritt

Be kreditoren om å kontakte deg hvis han har spørsmål; oppgi et telefonnummer eller en e-postadresse. Henvis dokumentene du vedlagt brevet (en kopi av dødsattestet og testamentebrev utstedt av saksdommeren hvis du er eksekutor av dektentens eiendom).

Skritt

Tegn og skriv brevet. Send det til kreditoren. Gjenta trinn 1-5 for hver enkelt kreditor av den avdøde.

Anbefalt Redaktørens valg