Anonim

kreditt: @ criene / Twenty20

Å starte en ny jobb er spennende. Oftere enn ikke, det er også et hav av papirarbeid. Velge forsikringsplaner, gi nødkontakter, godta bedriftens håndbok - ikke rart hvis alle blandes sammen. Det samme gjelder for å forlate en jobb, og det er ikke overraskende når noen ting kommer igjen.

En av disse tingene kan være din pensjonssparing. Hvis du (og forhåpentligvis din arbeidsgiver) har bidratt til en 401 (k), det er penger du har tjent og burde ha. HuffPo nylig delt råd for å kartlegge ditt arbeidsliv nå. Du har et par alternativer for den kontoen.

Først kan du la det være. Du og din arbeidsgiver vil ikke bidra lenger, men du vil fortsatt få oppdateringer fra selskapet om hvordan pengene dine gjør. Noen 401 (k) s forblir ikke åpne hvis det er mindre enn et visst beløp på kontoen, slik at firmaet ditt kan ende opp med å sende deg en del, minus skatter og tidlige uttakskostnader.

Deretter kan du rulle den over. Hvis din nye arbeidsgiver har en 401 (k) på tilbud, se om de vil akseptere besparelsene du allerede har. Hvis ikke, vurder en uavhengig bevegelse som å åpne en individuell pensjonskonto, eller IRA. Det er mer fleksibelt, men vår arbeidsgiver vil ikke matche bidrag, og det kan også være grenser for hvor mye du kan legge til hvert år.

Du kan også betale ut tidlig ved å likestille 401 (k). Dette kalles å ta en lump-sum distribusjon, men det kommer med noen straffer. Du vil definitivt ikke få tilbake hele beløpet du legger inn, og det vil bli skattlagt, kom det nye året.Likevel, bedre å begynne å planlegge for pensjonsplanen, og jo bedre jo: To tredjedeler av tusenårene må komme på ballen.

Ikke freak ut, skjønt - det er ikke så tungt som du kan frykte. Din statsregering kan til og med gå inn for å hjelpe. Snakk med HR eller en pengeforvalter for å svare på dine spørsmål. Det vil super lønne seg nedover linjen.

Anbefalt Redaktørens valg