Innholdsfortegnelse:

Anonim

I sin mest grunnleggende form betyr subrogation en overføring av ansvar fra en forsikringsselskap til en annen part. Subrogasjonsfunksjoner i mange ulykkesskader, samt arbeidstakeres erstatningsforsikringsforhold der arbeidstakere, arbeidsgivere, leverandører og andre parter kan være involvert.Dette kan føre til vanskelige tvister og, i noen tilfeller, en rettshøring og dom for å rette opp saken.

En enkel fender-bender kan bli komplisert når en subrogationstvist oppstår. Credit: RobertCrum / iStock / Getty Images

Grunnleggende definisjon av subrogation

Forsikringsselskaper hevder subrogation når de tror at de ikke er utelukkende ansvarlige for å betale krav. I stedet hevder de at en annen part er skyld, helt eller delvis, for skader. En subrogasjonskrav kan skje når forsikringsselskapet eller en forsikret person foretar en betaling, dersom et fradragsberettiget beløp blir brukt.

Autoulykker og subrogasjon

Subrogasjon kan oppstå etter en bilulykke. Hvis du befinner deg i feil, kan forsikringsselskapet f.eks. Holdes ansvarlig av det andre førerforsikringsselskapet for betaling av hans medisinske eller reparasjonsregninger. Etter at du har betalt kravet, kan forsikringsselskapet sende inn en subrogationskrav, og insistere på at den andre sjåføren bidro til ulykken gjennom sin egen uaktsomhet. Selv om politiets rapporter ofte tildeler feil for ulykker, kan forsikringsselskapene bestride dette, eller kreve bidragsansvarlig uaktsomhet, hvis de har bevismateriale.

Melding om subrogasjon

Hvis et forsikringsselskap bestemmer seg for å forfølge en subrogationskrav, starter prosessen etter at eventuelle omstridte utbetalinger er gjort. Forsikringsselskapet må varsle forsikret om at det går videre med kravet, og kan kreve at den forsikrede gir bevis eller vitnesbyrd om å støtte det. Eventuell fradragsberettiget beløp som ble påført, skal tilbakebetales til den forsikrede dersom subrogasjonskravet lykkes. Hvis forsikringsselskapene ikke kan løse tvisten, kan saksøkeren innlevere sivilrett og sende saken til mekling eller en rettshøring.

Tilbakebetaling av innleveringsrettigheter

Vær forsiktig med eventuelle feilopptak etter at en ulykke har skjedd eller under en forsikringskrav. Hvis den andre partens forsikringsselskap ber deg om å undertegne avviksdokumenter, kan de inkludere et frafall av subrogasjonsrettigheter av ditt eget forsikringsselskap. Dette sperrer eventuelle fremtidige subrogasjonskrav og kan også brukes av ditt eget forsikringsselskap for å nekte betaling på dine vegne.

Anbefalt Redaktørens valg