Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du betaler inn trygd, er datoen du har krav på å samle inn, avhengig av året du ble født. Hvis du bestemmer deg for å ta førtidspensjon, vil beløpet du får, være mindre enn om du hadde ventet til full pensjonsalder, og du vil bli begrenset til hva du kan tjene hvert år, til du oppnår full pensjonsalder.

Å vite når du kan tegne trygdeordninger for å bedre planlegge pensjonen din.

Retirement

Alderen som begynner å tegne full fordel er mellom 65 og 67 år. De som ble født 1937, hadde rett til å begynne å tegne sosial sikkerhet i fylte 65 år, mens de født 1960 og senere må vente til 67 år. Begynnelsen med de som ble født i 1938, hvert nytt år legger til ytterligere to måneder til den 65 år gamle pensjonsalderen før de er kvalifisert, med kvalifisering for de som er født fra 1943 til 1954 i alderen 66. Begynn igjen med de som ble født i 1955, blir to andre måneder takket på hver år, med berettigelse for de som ble født i 1956 i alderen 66 og fire måneder, og de som ble født i 1957 i alderen 66 og seks måneder, og så videre, til den fylte 67 år i 1960.

Tidlig pensjon

Den tidligste du kan begynne å samle sosial sikkerhet er 62 år gammel; uansett hvilket år du ble født. Likevel får de som tar førtidspensjon, ikke full pensjonsytelse. Reduksjon av fordeler hengsler på antall måneder mellom den tid du tok Sosial sikkerhet og når du faktisk hadde rett til å ta full fordel. Forsikringspenger reduserer en bestemt prosentandel for hver av disse månedene.

Overlevende

Hvis din ektefelle har krav på trygdeordninger og har gått bort, har du rett til din ektefelles fordeler. En kvalifisert enke eller enkemann kan begynne å tegne redusert ytelse ved over 60 år eller 50 år hvis deaktivert. Denne aldersbegrensningen gjelder ikke dersom den avdøde hadde barn under 16 år, eller en av barna er deaktivert. Hvis du har dine egne trygdeordninger, mottar du ikke din ektefelle som et tillegg til deg, men du mottok det høyeste av de to beløpene.

Uførhet

Sosial sikkerhet gir også funksjonshemmede ytelser som ikke er basert på alder, men på funksjonshemming. For å være kvalifisert må du ha en medisinsk tilstand som hindrer deg i å jobbe, som varer et år eller mer eller anses som dødelig. To forskjellige programmer tjener kvalifiserende funksjonshemmede søkere, som inkluderer programmet for tilleggsinntektsinntekter og forsikringsprogrammet for trygdeforsikring. Kvalifiserende henger også på hvor lenge du jobbet under sosial sikkerhet og alderen du ble deaktivert.

Anbefalt Redaktørens valg