Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du eier en bil, men ikke har råd til å forsikre det, er alternativene avhengig av statens lover og forsikringsagentur. De fleste jurisdiksjoner tillater noen som ikke har tittel på en bil for å forsikre den. Imidlertid vil de fleste forsikringsselskaper ikke skrive politikken under disse forholdene. Med mindre du har en "forsikringsbar interesse" i bilen, har du det vanskelig å få en policy og gjøre krav. Forsikringsselskapene har flere grunner til denne politikken, men det kaster seg ned for å minimere risikoen.

Ungt par sitter i bil. Kreditt: PIKSEL / iStock / Getty Images

Forsiktig interesse

Forsikringsselskaper vil at bilister skal ha en forsikringsbar interesse i bilen, noe som betyr at bilister personlig har en innsats i å beskytte den. Hvis noen andre forsikrer bilen i ditt navn, bekymrer forsikringsselskapene at du vil være mer sannsynlig å skade bilen og lomme eventuelle krav sjekker du mottar. Forsikringsselskaper vil også beholde de med en utmerket kjøreoppføring fra å bruke egne data til å kjøpe forsikring for andre risikofylte drivere, og dermed gi et falskt bilde av risikoen forsikringsselskapet tar når det skrives politikken.

Nektet krav

Selv om staten og forsikringsselskapet tillater en annen person å forsikre bilen din, setter dette deg i større risiko for at et krav blir nektet. Forsikringsselskaper krever at søkeren demonstrerer hvordan hun opprettholdt tap for å kunne dra nytte av politikken. Hvis personen som forsikrer bilen ikke har grunnlag for økonomisk skade, er det ingen grunn til å betale ut kravet. Derfor, hvis noen andre forsikrer kjøretøyet ditt og du kommer inn i en ulykke, kan forsikringsselskapet bestemme at forsikringstakeren ikke hadde økonomisk tap, selv om kjøretøyet var skadet, siden forsikringstakeren ikke eier den aktuelle bilen.

Anbefalt Redaktørens valg