Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hjemmeevalueringer brukes til å bestemme eiendommens markedsverdi av ulike årsaker, for eksempel å opprette en salgspris eller for eiendomsskattegister. Långivere krever vurderinger for å avgjøre om et lån skal godkjennes. Kjøpere bør gjennomgå en vurderingsrapport for å måle om de overpayer for et hjem. Både statlige og føderale retningslinjer eksisterer for eiendomsvurdering. Føderale retningslinjer for hjemmevaluering endret 1. mai 2009, med vedtak av hjemmevurderingskodeksen.

Hjemmeevaluering

Grunnleggende

Mange vurderinger har blitt oppblåst for å lette høyere lånebeløp. Som svar på svindel og uhensigtsmessige påvirkninger på taksere ble hjemmevalueringskodeksen (HVCC) opprettet som en garanti for investorer, hjemmekjøpere og boligmarkedet. HVCC forbyder långivere og tredjeparter å påvirke vurderingen, noe som kan oppstå når meglere direkte kontakter taksere. Boliglånsmedlemmer må bruke mellommenn i stedet for direkte å kontakte taksere. For eksempel kan et boliglån megler kontakte en boliglåner, hvem vil da finne en taksfører.

Regulering

Retningslinjer for hjemmevaluering varierer etter stat og ulike reguleringsorganer overvåker eiendomsbedømmerne. For eksempel utsteder lisensierings- og sertifiseringsstyret i Texas Appraiser lisensgivere og forskrifter. I mellomtiden setter Washington State Department of Licensing sertifiserende vurderinger og regulerer krav til utdanning og erfaring.

betraktninger

Vær oppmerksom på en taksensorens opplevelse i stedet for å fokusere utelukkende på hans gebyrer. Kunnskapsrike taksere forstår lokale retningslinjer. Mange taksere er tilknyttet profesjonelle foreninger, som Appraisal Institute, appraisalinstitute.org. Mens eiendomsmeglere kan projisere en markedspris som ligner på en hjemmeevaluering, husk at agenter ikke bruker grundig analyse. Bedømmere utarbeider rapporter som inneholder spesifikke detaljer om eiendommen, samt høydepunkter av negative aspekter. Vurderinger sammenligner ofte lignende egenskaper eller bruker en kostnadsstrategi for nye boliger, som fokuserer på kostnadene for å erstatte eiendommen.

Anbefalt Redaktørens valg