Anonim

kreditt: @ anonkrudsumlit / Twenty20

Dagene er nummerert for plastruller på verdens favoritt kaffebar. Starbucks kunngjorde mandag at det ville fange ut renner for kalde drikker innen 2020, istedenfor å tilby et nytt designdeksel og mer miljøvennlige stråalternativer. Dette kan bety 1 milliarder færre plaststråler i deponier, hav og søppelbokser innen 18 måneder.

Det er en stor forpliktelse for selskapet, og ikke uten kontrovers. Handicaprettighetsaktivister sier at plastruller er avgjørende for å sikre uavhengig mat og drikke for funksjonshemmede og noen som er eldre. Noen miljøvernere påpeker at målretting av plaststråler ikke vil gjøre nok av et hull i avfallsproduktene som forurenser vannveier og skade dyrelivet. Fortsatt andre hevder at de store synderne i havforverring fortsatt er av kroken - nemlig den kommersielle fiskeindustrien.

Disse samtalene kan virke vanskelig å navigere, spesielt når alles hjerter ser ut til å være på rett sted. Det er sant at mer skade kommer til miljøet fra industrien enn fra enkelte forbrukere. Når det er sagt, er det liten skade i å gjøre det du kan for å hjelpe, spesielt hvis du forstår hvordan du bidrar til ulike systemer. (Et eksempel: Gjenvinning er ikke like grei som vi alle håper, men å bruke gjenbrukbare redskaper eller vannflasker, for eksempel, bygger en bevaringsrettet vane.)

Starbucks håper å lede veien i bærekraftig innsats. Kanskje innen slutten av tiåret, vil vi virkelig se på plaststråler som passé og gauche. Uansett hva det er, er det greit å veie din forpliktelse til verden rundt deg og behovet for bekvemmelighet og avgjøre fra tid til annen at du kan ta den enkle veien ut. Individuelle valg betyr noe, men miljøvernene er ikke feil: Det er de store aktørene som trenger å rydde opp sin handling.

Anbefalt Redaktørens valg