Innholdsfortegnelse:

Anonim

En gjeldsinnkallingsmetode tilgjengelig for dommekreditorer er gjenvinning av lån. Etter at du har vunnet en søksmål mot en debitor og blir dommekreditor, tjener du retten til å sette en lien mot skyldnerens eiendomsmegling eller eiendom. Din lien innhyller et hjemsted - forhindrer skyldneren i å kunne selge eller refinansiere sin eiendom uten å først betale dommen og få lien utgitt. Dommens rettigheter er fordelaktige for kreditorer fordi rettigheter er mindre sannsynlige enn aggressive gjenopprettingsforanstaltninger, for eksempel garnishment, for å presse debitor til konkurs.

En lien gir deg en sikkerhetsinteresse i debitorens eiendom.

Skritt

Besøk fylkeskommunen som opprinnelig tildelte deg dommen. Be om to sertifiserte kopier av dommen og betalt avgiften som varierer fra stat. Noen stater, for eksempel California, henviser til en sertifisert kopi av en dom som en "Abstract of Judgment".

Skritt

Fil en sertifisert kopi av dommen med Land Records Office i fylket der debitor eier eiendomsmegling. Når din dom vises på filen, legges lienet automatisk til all eiendom som debitor eier innenfor det fylket.

Skritt

Be om en beskjed om dommedag fra fylkesretten eller, hvis tilgjengelig, last ned de riktige fylkeskjemaene på nettet. Fyll ut skjemaene.

Skritt

Vedlegg en sertifisert kopi av dommen til kunngjøringen om dommens lien. Send det utfylte skjemaet og dokumentasjonen til dommen din til statssekretærens kontor. Dette skaper en lien mot skyldnerens ikke-fritatte personlige eiendeler, og gir deg rett til å gripe det i stedet for betaling.

Anbefalt Redaktørens valg