Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å gjøre betalinger ved overføringer gir flere farer, inkludert svindel, teller feil og malware. Når du sender midler via bankoverføring, kan vanligvis ikke pengene tilbake, vanligvis når pengene er sendt. Derfor er det viktig å være ekstra forsiktig før du fullfører overføringen.

Forretningsmann teller moneycredit: ferlistockphoto / iStock / Getty Images

Vanskelig å angre

Sende penger via overføring har lignende risiko for å betale noen i kontanter, og hvis et problem oppdages senere, er det vanligvis for sent å få pengene tilbake. Trådoverføringer er en betalingsmetode som ofte blir bedt om av svindlere av den grunn. For å beskytte deg selv, send aldri overføring til noen du ikke stoler på.

Svindelaktige aktiviteter

Svindlere vil gå i stor grad for å overbevise deg om å binde dem penger. Vanlige svindel involverer sjekke innkjøp, eiendommer og lotterier gevinster.

  • En felles tilnærming oppstår når en tredjepart betaler deg med sjekk, men sender et beløp som er større enn avtalt kjøpesum. Den enkelte ber deg da om at du får ham til å gjøre forskjellen. Hvis den originale sjekken er en falsk, kan du ikke oppdage at den har hoppet til før du har koblet midlerne bort, slik at du får en dårlig sjekk og tapte penger fra overføringen.

  • Svindlere legger ofte krav til deres forespørsel. Hvis du blir presset til å ta en rask beslutning med en overføring, er sjansene for at det er en svindel.

  • Hvis en avtale virker for god til å være sant, er det vanligvis. Svindlere kommer ofte med forseggjorte historier for å hjelpe deg med kontanter. Vanlige svindel inkluderer en forespørsel om å sende midler for å sikre lotterievinster, eller en forespørsel om betaling for arbeidstjenester.

Data feil

Når du ber om bankoverføring via banken din, må bankrepresentanten fullføre prosessen. Feil kan oppstå hvis bankrepresentanten mistypes overføringsbeløpet, eller hvis målnummeret er tastet feil og pengene treffer opp på feil konto. Bankrepresentanten vil bekrefte overføringsinformasjonen med deg før du sender. Sjekk det nøye for å bekrefte at alt er riktig.

Malware og Virues

På samme måte som nettbank, er overføringer overførbare for malware når du starter dem online. Malware, spyware og virus kan alle infisere datamaskinen din, slik at svindlere får tilgang til din online bankkonto og ber om en overføring på vegne av deg. Ved å bruke et program som logger tastetrykkene dine, kan en sofistikert hacker overvinne identifikasjonsprosedyrer banken har på plass og få tilgang til kontoen din til siphon penger andre steder.

For å beskytte deg, oppdater regelmessig datamaskinens antivirussoftware. Du bør bare logge deg på bankkontoen din fra en sikker datamaskin. Som et ekstra beskyttelsesnivå kan din bank fryse kontoen hvis den mistenker svindelaktivitet.

Anbefalt Redaktørens valg