Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et selskap er avhengig av sine inntekter og kontanter for å betale regninger for å drive driften. Hvis et selskaps inntekter plutselig stopper, eller det har sesongbaserte inntekter, kan det overleve bare så lenge det har nok penger til å betale sine utgifter før det må skaffes mer finansiering. Du kan måle hvor mange dager et selskap kan betale sine utgifter ved å beregne dagene med kontanter på egenhånd, noe som tilsvarer summen av et selskaps ubegrensede kontanter og kontantekvivalenter fordelt på kontant driftskostnader per dag. Et høyere forhold er bedre.

Du kan bestemme selskapets likviditet ved bruk av kontanter.

Skritt

Finn beløpet på et selskaps kontanter, kontantekvivalenter og begrensede kontanter, hvis noen, notert på balansen. Kontantekvivalenter er noen ganger notert som kortsiktige investeringer. Begrenset kontanter er kontanter som er ubrukelige på grunn av en forpliktelse, for eksempel en kontrakt, og er oppført separat fra kontanter.

Skritt

Legg til beløpet av selskapets kontanter og kontantekvivalenter og trekk det begrensede kontanter. Legg til for eksempel $ 500 000 i kontanter og $ 300 000 i kortsiktige ekvivalenter, og trekk $ 50 000 i begrenset penger. Dette tilsvarer $ 750 000 i ubegrensede kontanter og kontantekvivalenter.

Skritt

Finn beløpet av selskapets totale driftskostnader og avskrivninger for en regnskapsperiode på resultatregnskapet.

Skritt

Trekk beløpet av selskapets avskrivningskostnad fra de totale driftskostnadene for regnskapsperioden for å bestemme kontant driftskostnader. Du må trekke avskrivningskostnad fordi et selskap ikke betaler kontanter for avskrivninger, som bare er en regnskapsføringskostnad. For eksempel trekke $ 150 000 i årlige avskrivninger ut fra $ 1,05 millioner i totale årlige driftskostnader. Dette tilsvarer $ 900 000 i totale kontant driftskostnader.

Skritt

Del selskapets totale kontant driftskostnader for regnskapsperioden med antall dager i regnskapsperioden for å bestemme kontant driftskostnader per dag. I eksemplet deles $ 900.000 i totale årlige kontant driftskostnader med 365 dager i regnskapsperioden. Dette tilsvarer $ 2,466 i kontant driftskostnader per dag.

Skritt

Del beløpet av selskapets ubegrensede kontanter og kontantekvivalenter med mengden av kontant driftskostnader per dag for å bestemme dagene for kontant-på-hånd-forholdet. I eksemplet deles $ 750,000 med $ 2,466, som tilsvarer 304,1 dager kontant i hånd. Dette betyr at selskapet har nok penger til å betale sine utgifter i ca 304 dager.

Anbefalt Redaktørens valg