Innholdsfortegnelse:

Anonim

Investering er prosessen med å bruke pengene dine til å prøve å tjene mer penger ved å forplikte seg til noe bestemt arbeid.

Fordeler og ulemper med Investingcredit: utah778 / iStock / GettyImages

typer

Det er mange forskjellige typer investeringer som en investor skal sette inn penger på. En investor kan kjøpe en reell eiendel som bolig eller næringseiendom eller samleobjekter eller de kan kjøpe verdipapirer eller finansielle eiendeler som obligasjoner og aksjer på markedet på markedet. Alle disse investeringene er sårbare overfor markedet og kan stige eller falle i verdi.

Funksjon

Du kan investere pengene dine direkte, ved å undersøke markedene, analysere verdivurderinger og ta dine egne beslutninger om hva du skal sette inn penger på. Mange bruker imidlertid mellommenn istedenfor, la banken investere sine penger eller bli med i investeringsklubber. Mellommannen investerer pengene som er gitt til dem av alle som er involvert i ordningen og deretter hver enkelt aksje i resultat og tap. Denne metoden gir investoren fordelene med faglig rådgivning.

Fordeler

Investering er prosessen med å få pengene dine til å fungere for deg, i stedet for å bare sitte trygt i ryggen, og det er stadig en nødvendighet for det moderne liv. Det er ofte ikke lenger mulig for en person å jobbe i en jobb hele livet og pensjonere seg på pensjonen. Folk flytter fra jobb til jobb, eller fra karriere til karriere, og på grunn av regjeringens nedskæringer faller ansvaret for å sørge for pensjonering i økende grad på den enkelte. Ved å investere pengene dine klokt, kan du få en fortjeneste som du kan da investere eller legge til side som et redeegg. En god avkastning på en investering kan maksimere inntjeningspotensialet.

ulemper

Den største ulempen med å investere er at det alltid er mulig å tape penger på hvilken investering du gjør. Hvis du investerer i en sjelden samleobjekt, kan verdien av den stige eller falle avhengig av dens popularitet og tilgjengeligheten på markedet. Aksjekursene svinger ut fra alt fra konkurransen til offentlig tillit til markedet. 2008 demonstrerte hvordan selv huspriser, tradisjonelt den sikreste investeringen, ikke er en garantert avkastning.

Advarsel

En investering bør ikke være en gamble. Investoren bør undersøke markedet hvor de investerer grundig før de noen gang bestemmer seg for å begå sine penger. Selv om det alltid er en risiko for at markedets vagaries vil føre til at investor mister penger, bør de alltid ha en rimelig forventning om at de vil tjene penger når de gjør investeringen.

Anbefalt Redaktørens valg