Innholdsfortegnelse:

Anonim

Du kan noen ganger konsolidere flere inkassobyrå gjeld ved å få et større nytt lån eller ved å få tilgang til kreditt må du allerede betale dem. Du kan også kontakte et kredittkonsolideringsbyrå som betaler dine individuelle kreditorer over tid med penger du sender dem hver måned.

Den gode, den dårlige og den helt forfalskede

Det er sannsynlig at bare den tredje stien, gjeldskonsolidering gjennom et gjeldshåndteringsfirma, vil tilby en tilgjengelig løsning hvis du allerede har flere kontoer i samlingen.Den gode nyheten er at gjeldskonsolidering kan hjelpe deg på et par forskjellige måter. Det kan redusere dine månedlige innbetalinger og frigjøre deg fra forverring av vedvarende samtaler fra flere samlingsbyråer. Det kan også lindre stresset som er forbundet med disse flere delinquente gjeldene ved å innføre en viss grad av sikkerhet i prosessen.

Den dårlige nyheten er at noen ganger ikke gjeldskonsolidering hjelper mye, spesielt hvis kreditten din allerede har truffet, og alternativene dine er begrensede. En bankrenteartikkel om gjeldsforbrytelse bemerker at alle kredittrådgivere og kredittforvaltningsfirmaer får de samme vilkårene fra store långivere. Hvis du allerede har forhandlet noen forbedring i rentenivået og beløpene du skylder, kan det være det beste du kan gjøre.

Deretter er det fare for å utsette deg for helt falsk "gjeldsrådgivning" og "gjeldsstyring" svindel. Noen skyldnere har fallet i hendene på disse svindlere bare for å oppdage - for sent - at pengene overføres til gjeldsforvalterne aldri gjort det til byråene som samler gjelden. I beste fall kan forretninger med et av disse firmaene sette seg opp for unødvendige administrasjonsgebyrer og rentekostnader som fører til flere kredittproblemer nedover linjen.

Beskytt mot falske gjeldsrådgivere og ledere

Dessverre finnes det ingen regjeringskompilert liste av anerkjente gjeldskonsolideringsselskaper. Du må gjøre noen undersøkelser selv. Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg med å komme i gang:

• Vær oppmerksom på forskjellen mellom gjeld konsolidering, gjeldsforvaltning og gjeldsoppgjør. Gjeldsforvaltning og gjeldsoppgjør innebærer både at du sender penger til et selskap som bruker det til å forhandle om engangsbeløp eller reduserte rentegebyrer, og noen ganger holder pengene i egen regning i flere måneder om gangen før dette oppnås. Nolo bemerker at det er hundrevis av bedrageriske gjeldsavsetningsselskaper der ute, så det er veldig enkelt å bli et offer.

• Rådfør deg med Better Business Bureau angående hvert gjeldskonsolideringsselskap du vurderer.

• Sjekk om ditt potensielle selskap er oppført med Foreningen av uavhengige forbrukerkredittrådgivningstjenester eller Nasjonalfondet for kredittrådgivning. Hvis ikke, kan det hende at det ikke er kjent.

• Ikke snakk om noe annet enn gjeldskonsolidering. Aggressive baner om "kreditt reparasjon" ordninger, "gjeldsforvaltning", "gjeldsoppgjør" eller noe annet som er relatert til gjeldsproblemer - annet enn gjeldskonsolidering - er et signal om at du skal gå videre til et annet selskap. Høye avgifter eller forhåndsavgifter er også fare tegn.

• Gjør et websøk for klager mot hvert selskap du vurderer. Mange nettsteder er viet utelukkende til å sende forbrukerklager. Ikke alle klager er selvfølgelig gyldige, men hvis forbrukerne klager på det samme selskapet flere ganger på flere nettsteder, er det et dårlig tegn. Hvert selskap skaffer seg noen klager, men dårlige operatører samler vanligvis mange.

Anbefalt Redaktørens valg