Anonim

kreditt: @ krissana_renae / Twenty20

Det virker ikke riktig at nesten tre fjerdedeler av sysselsettingsveksten i løpet av det siste tiåret har skjedd i en liten håndfull amerikanske byer. Det er nettopp realiteten, men. Ifølge en ny studie fra Brookings Institutionen er velstandskloften mellom enkelte byer og alle andre større enn vi trodde.

"Store, teknologiske metroer som San Francisco, Boston og New York med befolkninger over 1 million har blomstret" siden finanskrisen, skriver studiens forfattere. Disse stedene står for 72 prosent av jobbveksten i landet. "Mindre storbyområder (de med befolkninger mellom 50 000 og 250 000) har bidratt med mindre enn 6 prosent av nasjonens sysselsettingsvekst siden 2010," fortsetter forskerne, "mens sysselsettingen forblir under pre-resesjon nivåer i mange" mikro "byer og landlige lokalsamfunn (de med befolkninger mindre enn 50 000)."

Dette kommer til grunn i et vanlig problem for voksne i alle aldre: Hold deg nær din familie eller gå der jobbene er? Byene som trives og topping best-of lister er ikke alltid rimelige alternativer. Selv innenfor de største og lysteste byområdene, må enkelte arbeidsgivere betale ekstra ansatte for å bo nært nok til sine arbeidsplasser. Brookings-teamet har noen politiske forslag til hvordan man sprer rikdommen og tar press på alle arbeidere. Mange av dem er infrastrukturproblemer for å utjevne mulighetene i landlige samfunn. Les rapporten og ta kontakt med dine ledere hvis ideene snakker med deg. Det er lett å føle seg hjelpeløs mot makttrender, men de er ikke uunngåelige.

Anbefalt Redaktørens valg