Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når en enkelt skattebetaler går bort eller når en bedrift lukker, er det ansvaret for ekspedienten av skattyterens eiendom og eieren av virksomheten å sende inn en endelig inntektsskatt. Prosessen med å sende inn en endelig avkastning for en person og en bedrift er ikke ulik, og begge er påkrevet av Internal Revenue Service (IRS). Endelig avkastning er ikke arkivert på spesielle skjemaer. De er arkivert på samme skjema som brukes av skattyter eller virksomhet for tidligere skatteår.

Endelig inntektsskatt må innleveres for avdøde skattebetalere og avsluttende bedrifter.

Endelig avkastning for individuelle skattebetalere

Skritt

Få den individuelle inntektsskatt for å sende inn en endelig avkastning for decedent, enten en 1040, 1040A eller 1040EZ, på din lokale skatt eller postkontor eller på IRS nettsted. Bruk decedentens skatteinformasjon for å fylle ut informasjonen som kreves på avkastningen.

Skritt

Legg inn et skjema 1041, skjemaet for eiendommer og tillit, dersom decedenten oppretter en eiendom før hans eller hennes død. Bruk samme skatteinformasjon for 1041 som du brukte i trinn ett.

Skritt

Skriv ordet "avdøde" ved siden av decedentens navn der skattebetaleren vanligvis ville skrive inntektsfortegnelsen. Legg merke til datoen for dødsfall øverst i avkastningen. Send returadressen til adressen som er oppført i instruksjonsskjemaet for skattebetalere av staten der decedenten bodde.

Endelig avkastning for bedrifts skattebetalere

Skritt

Legg inn din endelige inntektsfortegnelse for din bedrift som om du ville noe annet skatteår. Bedriftsinntekter skjema for partnerskap, aksjeselskaper, trusts og selskaper hver har en boks på den første siden av retur som du kan sjekke for å markere avkastningen som din endelige avkastning.

Skritt

Se på IRS-sjekklisten for å lukke en bedrift for den omfattende listen over skjemaer som må arkiveres bortsett fra din endelige virksomhetsavkastningsavkastning (se Ressurser). Denne sjekklisten er viktig, da din spesielle type virksomhet kan eller ikke trenger å legge inn alle skjemaene som er oppført på sjekklisten. Du må gjøre beslutningen basert på forretningsenheten din.

Skritt

Vedlegg et brev til din endelige inntektsfortegnelse med navnet og kontaktinformasjonen til personen eller forretningsenheten som holder lønnslisten på filen for din lukkede virksomhet. Send bedriften din inntektsskatt tilbake til adressen som er oppført på returens instruksjoner for bedrifter som befinner seg i din stat.

Anbefalt Redaktørens valg