Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den personlige representanten for en decedent som tjente inntekt i året før hans død, må sende en selvangivelse på vegne av den avdøde. Hvis decedent har ufiltrerte selvangivelser fra tidligere år, kan den personlige representanten også være ansvarlig for innlevering av disse avkastningene. I tillegg til inntektsskatt, kan Internal Revenue Service (IRS) kreve separat inntektsskatt for eiendommen og en selvangivelse. På avkastningen må en skatteforhandler spesifisere at emnet er avdøde og inkluderer dødsdato.

Avdøde personer må ha skatter innlevert.

Individuelle skattedeklarasjoner

Den personlige representanten er ansvarlig for å sende inn en selvangivelse for decedentens opptjente lønn, egenbeskatning, inntekter i selskaper, utbytte og renter og aksjer opptjent i forretningsforbindelser.I de fleste situasjoner kan den personlige representanten ta samme fradrag for decedenten som den avdøde ville ha tatt hvis han fortsatt bodde, inkludert inntektsinntektskreditten. Hvis decedent skyldes en skattemessig tilbakebetaling, kan den personlige representanten måtte fylle ut IRS Form 1310 for å motta pengene.

Estate Returns

Dersom lønn og inntjening er betalt til en avdød etter døden, bør disse lønnene eller betalingene ikke inkluderes i deksentens selvangivelse. Eiendommen vil bli beskattet for disse betalinger i stedet. Disse inntektene skal rapporteres på IRS-skjema 1041, forutsatt at de er over $ 600. I tillegg til lønn betalt etter døden, bør eiendomsavkastningen også inkludere alle pengene som er opptjent av boet i løpet av likvidasjonen av decedentets eiendeler. Inntektsskatt på eiendommer vurderes generelt på samme måte som individuelle inntektsskatter.

Militær- og terrorismehjelp

Hvis en person dør som følge av militærtjeneste eller et terrorangrep, vil deres personlige representant og begunstigede ikke bli pålagt å betale skatt på inntekt og inntekt. Ikke desto mindre vil den personlige representanten fortsatt måtte sende inn en selvangivelse, spesifisere hvor døden fant sted, og vedlegg en kopi av dødsattestet og brev fra militæret, Forsvarsdepartementet eller annet myndighetsorgan som verifiserer omstendighetene til døden.

Ikke-skattepliktige fordeler

Eiendom som er mottatt gjennom arv, er ikke skattepliktig, med mindre det tjener noen form for inntekt, for eksempel utleieeiendommer hvor mottakeren mottar månedlige utbetalinger. På samme måte beskattes ikke betalinger som mottas gjennom veteransforsikring. Livsforsikringspenger er heller ikke skattepliktig, inkludert livsforsikringsutbetalinger i avdrag og noen akselererte dødsutgifter til terminssykdommer og deres støttemottakere.

Felles retur

Hvis decedentet var gift i løpet av året før dødsfallet, kan hans ektefelle muligens sende en felles tilbakemelding hos sin sene ektefelle. I henhold til IRS-regler, kan de sende tilbakeleveringen som kvalifiserende enke hvis de ikke gifte seg i år av ektefellens død, ha et barn som er avhengige og gir mer enn halvparten av husstandsinntektene for barnets primære bosted. Den overlevende ektefellen og decedenten må ellers ha kvalifisert til å sende en felles avkastning for skatteperioden.

Anbefalt Redaktørens valg