Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du søker om et billån, bruker en utlåner kreditt-rapporten og kredittpoengene som hovedfaktorer for å bestemme lånevilkårene du mottar. En konkurs på kredittrapporten din gjør betydelig skade. Enhver med en nylig konkurs kan ha problemer med å få et lån. Hvis du kan få et lån, vil du sannsynligvis få mye høyere rente enn de som ikke har gått konkurs.

Billån søknadspapir og keys.credit: Comstock / Stockbyte / Getty Images

Kredittpoeng

Nærbilde av kreditt report.credit: Igor Dimovski / iStock / Getty Images

Din kreditt score vil påvirke renten du mottar på noen låne tilbud. En kreditt score er et tall, vanligvis mellom 300 og 850, som representerer hvor godt du har klart kreditt tidligere. Å påvirke dette er positive faktorer, for eksempel å betale regningene dine til rett tid, og negative som konkurs. Generelt sett reduserer en konkurs din poengsum, men jo lenger du venter etter konkursen, desto mindre påvirkning vil det ha.

Konkursens påvirkning

Konkurs kan føre til foreclosure.credit: moodboard / moodboard / Getty Images

Kredittbyråer avslører vanligvis ikke hvor mye innvirkning en konkurs har på poengsummen din. Men Yahoo Finance rapporterer at en konkurs vil redusere poengsummen med 130 til 240 poeng. Hvis du for eksempel hadde en kreditt score på 780, kan konkurs dra din score ned til mellom 560 og 540. Hvis du startet med en 680-poengsum, kan du gå ned til mellom 550 og 530.

Høyder og nedturer

Nærbilde av amerikanske money.credit: Svetlana Kuznetsova / iStock / Getty Images

Långivere vurderer generelt alle som har en kredittpoengsum på under 620 som en "subprime" låner. Alle som har lavere poengsum enn dette vil ha problemer med å få et lån. Hvis en kreditor gjør et tilbud, vil du sannsynligvis få de minst ønskelige vilkårene og de høyeste rentene. Men bare å ha en konkurs garanterer ikke at du får en lav score for alltid. Hvis du øker poenget ditt før du søker om lånet, kan du få bedre betingelser, uansett tidligere konkurs på rapporten.

Billån

Ung kvinne med nye bilnøkler.kreditt: szefei / iStock / Getty Images

Lånene varierer over tid. Men kjøpere med høy kreditt score får de beste rentene tilgjengelig når du tar ut et bil lån. De med lav kreditt score får de høyeste prisene. For eksempel, fra februar 2011 tilbyr Community America Credit Union auto lån med en årlig prosentsats mellom 3,75 prosent og 15 prosent. Prisene varierer ikke bare på grunn av en persons kreditt score, men er også avhengig av om bilen er ny eller brukt og lånets løpetid.

Anbefalt Redaktørens valg