Innholdsfortegnelse:

Anonim

Utenom lommekostnader utgjør kostnadsdelingsdelen av din helseforsikringsplan. Disse inkluderer ting som deductibles, coinsurance og copayments som du bidrar til de årlige helsekostnadene dine, til du når det maksimale kostnadsfordelingsbehovet - din maksimale pris - for året. Når du når maksimalt, betaler helseforsikringsplaner vanligvis 100 prosent for dekket tjenester og medisinsk behandling for resten av kalenderåret.

Out-of-pocket-maksimum varierer mellom ulike forsikringsselskaper og forsikringspolicyer. Hvis du har familieplan, er det årlige maksimumet høyere. For eksempel, hvis du har helseforsikring gjennom den føderale helseforsikringsmarkedsplassen, er det høyeste tillatte maksimumsbeløpet for en individuell helseplan $ 6 600, med $ 13 200 for en familieplan etter publiseringsdato. Med familieplaner gjelder de utgifter som du betaler for hver person, som en gruppe.

Deductibles, Coinsurance og Co-payments

Hver av de tre kostnadsdelingskomponentene bidrar til det årlige maksimumsbeløpet, men hver fungerer annerledes.

  • En fradragsberettiget er beløpet du betaler før helseforsikringene dine går inn og begynner å betale. Inntil du møter den årlige egenandel, betaler du 100 prosent av dine medisinske regninger.
  • coinsurance starter etter at du møter den årlige fradragsberettigede og forsikringen din sparker inn. I de fleste politikker er coinsurance en prosentandel av beløpet som belastes for en tjeneste. For eksempel, i en 80/20-policy, vil forsikringen din betale 80 prosent, og du vil være ansvarlig for de resterende 20 prosent av regningen.
  • Et tillegg er et fast dollarbeløp som du betaler, vanligvis på tidspunktet for tjenesten. Copays varierer etter type tjeneste. For eksempel kan du ha en $ 5-kopi for resept, en $ 20-kopi for et legekontorbesøk og en $ 200-kopi for beredskapsbehandling. Noen planer ikke inkludere sambetalinger i den årlige maksimale lommen.

Et eksempel scenario

Som et eksempel, anta at du har en individuell politikk, er det årlige maksimumsbeløpet på $ 5000, din årlige egenandel er $ 2000, og du har en 80/20 plan med varierende krav til kopiering. Når du oppfyller $ 2000 fradragsberettiget, må du betale ytterligere $ 3000 i copays - hvis de teller i planen din - og samforsikring før planen din vil begynne å betale 100 prosent for dekketjenester.

Administrere Out-of-Pocket Kostnader

Selv om du ikke kan unngå utelukkende kostnader helt, er det måter å bidra til å gjøre dem rimeligere.

  • De fleste helseforsikringsplanene tilbyr en rekke årlige fradragsberettigelser. Hvis du er villig til å betale høyere månedlige premier i bytte mot lavere fradragsberettigelse, vil årlige kostnader utenfor lommen være lavere.
  • Lavt og moderat inntektsfolk som er forsikret gjennom president Barack Obamas helselov, kan kvalifisere for skattekreditter som reduserer månedlige premiekostnader og kostnadsdelingsstøtte som reduserer kostnader for lommebok
  • En helse sparekonto er et annet alternativ til å betale ut-av-lommekostnader. En HSA er en skattefri sparekonto som brukes i forbindelse med en høyverdig helseforsikringsplan. Selv om en HSA ikke påvirker direkte kostnader utenom lommen, kan skattefordelene være en betydelig indirekte fordel.

Anbefalt Redaktørens valg