Innholdsfortegnelse:

Anonim

En av de vanligste villaeiers forsikringskrav er for vannrelaterte skader, og en av de vanligste årsakene til slike skader er sprengningsrør. Hvis du gjør krav på vannskade fra et rupturert rør, er det flere ting du bør forvente fra ditt forsikringsselskap.

En nærbilde av en rørlegger som fester en rørledning i en flismur. Credit: simazoran / iStock / Getty Images

Tap begrensning

Umiddelbart etter å ha rapportert et krav til forsikringsselskapet, bør selskapet hjelpe deg med å ordne tapstaksjonstjenester. Dette innebærer vanligvis å ha et vann restaurering selskapet kommer til ditt hjem for å installere avfuktere å tørke de berørte områdene. Hvis lekkasjen er i veggen din, kan restaureringsfirmaet kutte hull i veggen for å fremskynde tørkeprosessen og fjerne eventuell våtisolasjon. Når du tillater forsikringsselskapet å sette opp tapstaksjonstjenester, bør du huske på at du kan være ansvarlig for kostnaden dersom selskapet senere bestemmer at forsikringen ikke dekker lekkasjen.

Dekningsundersøkelse

Før et forsikringsselskap betaler for skader forårsaket av et sprengningsrør, må det avgjøre om policyen gir dekning for kravet. For å gjøre dette, vil selskapet sende en juster eller en VVS-ekspert til ditt hjem for å inspisere den skadde VVS. Hvis forsikringsselskapet bestemmer vannlekkasjen var fra normal slitasje, for eksempel rusting, er det sannsynligvis ingen dekning for reparasjon til rørleggerarbeidet. Forsikringsselskapet kan imidlertid betale for følgeskader, for eksempel vannskader på gulv og vegger.

Kravsoppgjør

Etter at forsikringsselskapet har fastslått at din forsikringspolicy gir dekning for hele eller deler av skaden din, bør den avgjøre reparasjonskostnadene. Hvis du allerede har ansatt en entreprenør, bør forsikringsjustereren vurdere skadene hos entreprenøren og komme til en avtale om reparasjonskostnadene. Hvis du ikke har en entreprenør, vil de fleste forsikringsselskaper anbefale en til deg. For skade på dine personlige eiendeler, for eksempel møbler, gir de personlige eiendomsdekningene i retningslinjene deg kompensasjon for å reparere eller erstatte skadede gjenstander.

Ekstra levekostnader

Avhengig av omfanget av skaden, kan du kanskje ikke bo i hjemmet ditt under reparasjonsprosessen. Den ekstra levetid dekning av din policy gir kompensasjon for deg å leie midlertidig bolig. Denne dekning gir også betaling for dine spisekostnader dersom overnattingsstedene ikke inkluderer kjøkken. Ekstra levetid dekning er begrenset til hvor mye tid det bør ta for reparasjoner til hjemmet ditt. Hvis entreprenøren tar lengre tid å reparere hjemmet enn det burde ta, kan selskapet slutte å betale for ekstra levekostnader.

Anbefalt Redaktørens valg