Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et selskap kan rapportere kjøp og netto kjøp på resultatregnskapet for å vise kostnadene det betalte for å kjøpe inventar i en regnskapsperiode. Kjøpsposten i resultatregnskapet er den totale fakturakostnaden selskapets leverandører faktureres for beholdningen, og netto kjøp er det beløpet selskapet betalte eksklusive avkastninger og rabatter. Du kan beregne netto kjøp ved hjelp av poster som er oppgitt i resultatregnskapet for å bestemme hvor mye et selskap betalte for beholdning. Dette beløpet reduserer selskapets brutto resultat og resultat, som er to forskjellige lønnsomhetsnivåer i resultatregnskapet.

Skritt

Finn beløpene på linjene som heter "kjøp" og "frakt inn" på selskapets resultatregnskap. Fraktposten representerer fraktkostnadene for å få lagerbeholdningen levert. Anta for eksempel at selskapets kjøp er $ 100 000, og fraktkostnadene er $ 20 000.

Skritt

Legg til selskapets fraktkostnader til kjøpene. Legg til for eksempel $ 20 000 i fraktkostnader til $ 100 000 i kjøp, som tilsvarer $ 120 000.

Skritt

Finn beløpene på linjene som heter "kjøpsrabatter" og "kjøpsavkastninger og godtgjørelser" i resultatregnskapet. En leverandør gir en kjøpsrabatt når et selskap betaler sin faktura innen en bestemt tidsperiode. Innkjøpsavkastninger og godtgjørelser oppstår når et selskap returnerer varer til en leverandør. For eksempel, anta at selskapet har $ 5000 i kjøpsrabatter og $ 10.000 i kjøpsavkastning og godtgjørelser for regnskapsperioden.

Skritt

Trekk selskapets kjøpsrabatter og kjøpsavkastninger og godtgjørelser fra trinn 2-resultatet for å beregne netto kjøp for regnskapsperioden. For eksempel trekke $ 5000 i kjøpsrabatter og $ 10.000 i kjøpsavkastning og godtgjørelser fra $ 120.000. Dette tilsvarer $ 105 000 i netto kjøp for regnskapsperioden.

Anbefalt Redaktørens valg