Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kjøring uten forsikring kan være en nervepirrende opplevelse, for ikke å nevne ulovlig i de fleste stater. Når du kjører din egen bil, har du ro i tankene at din forsikring vil beskytte deg i tilfelle en ulykke. Men hvis du trenger et lånebil, enten når bilen din repareres eller hvis du ikke har bil, men låner en midlertidig, må du forsikre deg om at du har forsikring fra en av flere mulige kilder før du begynner å kjøre.

Selv om du bare har en låner i kort tid, er det fortsatt mulig å ha en ulykke.

Din bilforsikring

De fleste auto forsikringer dekker en låner som du kjører. Forsikringspolicyene refererer til låntakere som midlertidige erstatningsbiler. Selv om forsikringen din ikke betaler for kostnaden av leiebil, kan den likevel dekke eventuelle krav du gjør etter en ulykke i en låner eller leiebil. En ulempe ved dekning gjennom din eksisterende bilpolicy er at hvis du gjør krav, ser du sannsynligvis at prisene øker lenge etter at du har fått din egen bil tilbake.

Utlånsforsikringens Forsikring

Bedrifter som låner deg en bil, for eksempel forhandlere og uavhengige bilforretninger, har forsikring som kan dekke låntakere de leverer til kunder. Disse retningslinjene spenner fra grunnleggende ansvarsforsikring som oppfyller statens minimumskrav til mer fullstendig dekning som inkluderer omfattende og kollisjonst dekning. Hvis du gjør krav på utlånerens policy, kan forsikringsselskapet subrogere kostnaden ved å be din bilforsikring betale for noe eller hele kravet, noe som kan påvirke prisene.

Eiers forsikring

Hvis bilen utlåner er en venn eller familiemedlem, så har bilens eier sannsynligvis forsikring som dekker deg mens du kjører den. De fleste standardpolicyene gjelder ikke bare kjøretøyets eier, men også familiemedlemmer som er oppført på politikken, og alle andre som eieren tillater å låne kjøretøyet. I dette tilfellet trenger du ikke å bekymre deg for dine egne bilforsikringspriser, og du trenger ikke engang din egen policy for å kjøre. Men eventuelle ulykker som forårsaker vil påvirke eierens priser.

Midlertidig politikk

Ett alternativ for å unngå skade på din bilforsikring eller andres mens du har en låner, er å ta ut en midlertidig forsikringspolicy. Midlertidige politikk er tilgjengelig fra de fleste store forsikringsselskaper og tar betalt for dagen, vanligvis opptil 30 dager. Midlertidig forsikring koster mer enn en standardpolicy, men kjørerkontoen din påvirker ikke hva du betaler, og hvis du gjør krav, vil det ikke påvirke forsikringsrenten med din heltidsforsikringsselskap.

Anbefalt Redaktørens valg