Innholdsfortegnelse:

Anonim

Gull er en populær investering for folk som er ute etter en sikring mot inflasjon eller en trygg havn i tider med økonomisk usikkerhet. Hvis du vil kjøpe små mengder gull, vil du for det meste være begrenset til gullinvesteringsmynter, som er mindre enn barer. Men du vil fortsatt ha en rekke valg, siden mange land mynte investeringsmynter. Husk at kjøp av investeringsmynter er forskjellig fra å kjøpe samleobjekter fordi verdien av investeringsmynter avhenger av metallinnholdet, ikke på sjeldenhet eller myntens tilstand.

Skritt

Kjenn dine valg for å kjøpe små mengder gull. De mest populære investeringsmyntene er australske nugget- og kangaroo- og østerrikske filharmoniske sammen med sydafrikanske Krugerrands og amerikanske eagler og buffaloer. Gullmynter er tilgjengelige som inneholder fra en tiendedel til en full Troy ounce (31.10 gram) gull. Noen er rene (22K) gull, mens andre er 22K gulllegerte (91,7 prosent gull) med et annet metall for å gjøre mynten hard og holdbar. Prisene er sammenlignbare. En 22K gulllegert mynt inneholder samme mengde gull, men veier litt mer på grunn av den ekstra legeringen.

Skritt

Finn en anerkjent gullforhandler i ditt område hvis du foretrekker å kjøpe små mengder gull i person. De fleste gode gullsmed- og myntforhandlere selger investeringsmynter. I tillegg er de myntene de bærer sertifisert og innkapslet (pakket) av den produserende mynten eller en sertifiseringstjeneste som National Guaranty Corporation. Sertifiserte mynter er testet for å sikre at de er ekte gull. Du kan finne en state-by-state liste over forhandlere for amerikanske eagler og buffalo mynter ved hjelp av US Mint's Dealer Locator (link nedenfor). Den amerikanske numismatiske foreningen opprettholder også en online forhandler notering av anerkjente myntforhandlere.

Skritt

Kjøp gullmynter direkte fra US Mint online (link nedenfor). Du må opprette en konto med U.S. Mint akkurat som du ville med en hvilken som helst annen nettleverandør. Du kan bla gjennom Mints utvalg av mynter og holde tritt med de nyeste utgivelsene. U.S. Mint bærer 22K American Eagle og 24K Buffalo gullmynter. Begge er tilgjengelige i størrelser så små som en tiende unse. Disse mynter har fordelen av å være de eneste gullmyntene du kan inkludere i en individuell pensjonskonto (IRA).

Skritt

Sjekk ut andre elektroniske markeder som eBay for små mengder gull. Du kan av og til finne gode tilbud på auksjonssider. Noen forsiktighet er imidlertid i orden. Kjøp aldri gull i noe beløp med mindre det er sertifisert. Ellers vil du sannsynligvis ende opp med å selge den til en betydelig rabatt eller betale en myntsorteringstjeneste for å teste og sertifisere gullmyntene dine igjen.

Anbefalt Redaktørens valg