Innholdsfortegnelse:

Anonim

Så, du har kanskje hørt noe om Fed som øker prisene i år. Men hva betyr det selv?

kreditt: NYCstocker / iStock / GettyImages

Den amerikanske regjeringens Federal Reserve Open Market Committee (FMOC eller "Fed") kontrollerer frekvensen der bankene betaler renter til Federal Reserve for å låne penger. Hvorfor trenger bankene å låne penger fra Fed? Fordi de må møte det føderale mandatet for bankreserver, som ble opprettet etter den store depresjonen.

På samme måte som vi anbefaler at du har en tre til seks måneders pute av utgifter, legger Fed bankene til å gjøre det samme. Det er deres reserve.

Når en bank går tom for penger, og det av og til skjer, kan de enten låne fra en annen bank eller Fed for å møte minimumsreserven. Lån fra en annen bank ville være lettere og billigere, men siden det ikke er så mange banker igjen, har de en tendens til å løbe inn i vanskeligheter (som å bli lukket av Fed). Ever-changing regler (opprettet av Fed) kombinert med fusjoner og små banker blir slukket opp i store banker (okayed av Fed) skaper en situasjon der Fed er det eneste stedet å vende seg til når reserver må oppfylles. Oh, og Fed setter reserve minimumene.

Så … trenger Federal Reserve penger? Er det derfor de tar mer interesse? Nei! Fed skriver ut penger, de trenger ikke mer - de gjør det. Og siden vi har gått fra gullstandarden, er amerikanske dollar i hovedsak verdiløs. Vi lager den her, bytter den her, og "verdien" bestemmes her av markedets tilbud og etterspørsel.

Når Fed øker renten, gjør det dyrere for bankene å låne penger fra dem. Hvorfor skulle de gjøre det? Å gjøre tilbudet av penger mindre. Med mindre penger sirkulerer, blir det mer verdifullt og folk (du) vil betale mer for det i form av låneinteresse for hus eller biler.

Å øke renten er måten Fed manipulerer økonomien ved å enten begrense eller oversvømme markedet med penger.

Hva betyr det for deg?

Forbered deg på en økning i lånepriser for hus, biler, utdanning, kredittkort, leie, mat og alt du betaler for med penger. Federal Reserve-renten vil være 3% ved utgangen av 2018; det er for tiden 0,75%.

Anbefalt Redaktørens valg