Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når en ansatt reiser på forretningsreise, har han sannsynligvis noen fradragsberettigede utgifter. For å holde regnskapet enkelt, gir Internal Revenue Service arbeidsgiverne mulighet til å betale og trekke ut per døm-rente; sjefen trenger bare å holde rede på standard daglige priser for mat, losji og andre utgifter, i stedet for å be ansatte om å ta inn kvitteringer for de faktiske kostnadene. Hvis arbeidsgiveren ikke refunderer arbeidstakeren, kan medarbeider trekke faktiske utgifter eller standard daglige renter.

En freelancer jobber hjemmefra. Kreditt: Maximkostenko / iStock / Getty Images

Refusjoner og inntekter

Etter IRS-oppfatningen mottar en ansatt som mottar per døgn for forretningsreise, refusjon fra arbeidsgiveren. Eventuell godtgjørelse utover de utgifter som er rapportert av arbeidstaker er inntekt og rapporteres på ansattens W-2-skjema. Hvis arbeidstakers lønn inkluderer forretningsreiseutgifter, er det ingen refusjoner, ingen fradrag fra arbeidstaker og ingen tilleggsinntekter rapportert til IRS.

Høye lave priser

Per diem godtgjørelser er satt av IRS. En ansatt som dekkes av disse kvotene behøver ikke å holde rede på individuelle utgifter, selv om han må dokumentere tidspunktet, sted og formål med reisen. Arbeidsgivere kan også bruke "høyt lave" priser som står for høyere utgifter på enkelte områder, som for eksempel Alaska eller Hawaii. Hvis de høyt lave prisene brukes til en ansattes reise, må de brukes igjen for all annen reise av den ansatte i skatteåret. Noen høyt lave priser er sesongmessige, noe som betyr at de bare gjelder på "høysesong" -tider i løpet av året på bestemte steder: Sedona, Arizona, i mars og april, for eksempel, eller Miami i den travle turistsesongen fra januar til mars.

Ansvarsfradrag

For ansatte fastsetter IRS standardpriser for visse forretningsreiser. For måltider varierer en standard dagpenge i henhold til reisemålet. En standard kjørelengde dekker også forretningsbruk av et kjøretøy, noe som gjør det mulig for arbeidstakere å unngå å følge med på gass, forsikring, parkering, toller og alle andre tilfeldigheter som er forbundet med bruk av en bil eller lastebil. Ansatte spesifiserer og krever disse utgiftene, både standard og faktiske, på skjema 2106. Summen vises på Schedule A, som viser alle spesifiserte fradrag for individuelle avkastninger. Bare beløpet som overstiger 2 prosent av justert bruttoinntekt er fradragsberettiget.

Regnskapsårets priser

For regnskapsåret 2015, som begynte 1. oktober 2014, nådde arbeidsgiveren per døm-priser $ 172 for innkvartering og måltider; per døgn for høykostede områder nådde $ 259. Disse godtgjørelsene er ikke gjenstand for inntektsskatt eller lønnsskatt, og rapporteres heller ikke på W-2. Per diem priser for innkvartering er ikke tilgjengelig for enkeltpersoner som er selvstendig næringsdrivende, men de kan bruke en standard godtgjørelse for måltider og en annen for tilfeldige utgifter på dager de ikke bruker måltidspenger. De rapporterer disse og eventuelle faktiske utgifter som fradrag på Schedule C. De samme regler gjelder for alle med betydelig eierandel i selskapet, som IRS definerer som 10 prosent eller mer.

Anbefalt Redaktørens valg