Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enten du planlegger å selge hjemmet ditt eller kjøpe et sted, kan du dra nytte av informasjon om nylig hjemmeomsalg i et område. Selgere bruker nylig hjemme-salgsdata til å prise boliger konkurransedyktig, og kjøpere kan bruke siste salgspriser som grunnlag for å skrive tilbud. Eiendomsmeglere er generelt den beste kilden for å skaffe seg ny informasjon om hjemmet, fordi de har tilgang til den mest nøyaktige salgsaktiviteten gjennom deres lokale flere noteringstjenester, eller MLS. Du kan imidlertid personlig finne salgsdetaljer for en bestemt eiendom, gjennom ulike nettsteder.

Spør en eiendomsmegler

En komparativ markedsanalyse utarbeidet av en eiendomsmegler gir en liste over nylige boligsalg i ditt område og hvordan egenskapene sammenligner med ditt eget. Eiendomsmeglere tilbyr vanligvis CMAs til potensielle kunder gratis i påvente av å anskaffe fremtidig virksomhet. Rapporten sammenligner ditt hjem med andre av tilsvarende størrelse og med lignende fasiliteter som nylig har solgt. Rapporten gjenspeiler en estimert verdi for hjemmet ditt basert på gjeldende MLS-data.

Du trenger ikke å eie et hjem for å be om en CMA fra en agent. Som homebuyer har du fordel av en CMA fordi den gir et verdivurderinger som hjelper deg med å tilby riktig beløp for et bestemt hus. En kjøperens agent kan gi en CMA for å hjelpe deg med å skrive et sterkt tilbud.

Lei en taksfører

En hjemmevurderer er en statscertifisert eller lisensiert eiendomsmegler som gir mening om hjemmeverdier. Appraisers ser opp nylig hjemme salg, sammenligne eiendom fasiliteter og ankomme til en estimert rettferdig markedsverdi ved hjelp av en av flere vurderingsmetoder. En tradisjonell rapport koster vanligvis mellom $ 300 og $ 400, avhengig av hvor du befinner deg, hjemmestørrelse og vurderingstype. Du kan bestille følgende typer vurderingsrapporter, som alle inkluderer nylig hjemmeomsalg:

  • Tradisjonell interiør og eksteriør hjemmeevaluering, som er den mest grundige og dyre

  • Meklerprisuttalelse, eller BPO, utført av en taksfører eller lisensiert eiendomsmegler

  • Automatisert verdsettelsesmodell, også kjent som en AVM eller desktop vurdering, som ikke krever et besøk til eiendommen

BPO og AVM er generelt billigere og raskere og kan være mindre nøyaktige enn en tradisjonell hjemmeevaluering. De kan eller ikke innebære en kjørebesøk som vurdereren overholder hjemmeens eksteriør, men ikke innsiden.

Få en CMA på egen hånd

Du trenger ikke å kontakte en eiendomsmegler for å få en CMA. Du kan bestille en automatisert CMA online for en avgift eller gratis, avhengig av eiendomswebområdet du velger. For eksempel tilbyr US Home Value en "evalueringsemuleringsrapport" for en avgift, og Redfin tilbyr en lignende tjeneste gratis gjennom sitt "hjemmeverdiverktøy". Nettstedet kan tillate deg å angi visse parametere for å tilpasse rapporten, for eksempel datoperioden for sammenlignbare hjemmebruk du vil ha med i rapporten.

Vanligvis er det beste datoperioden som skal brukes for nylig salg, innen tre måneder eller 90 dager. Det kan imidlertid hende du må søke etter salg over en lengre periode, for eksempel seks måneder, hvis det er få boligsalg i området. Ifølge vurderer John Messner, i en artikkel for Philadelphia-basert TREND MLS, er sammenlignbart salg datert lenger enn 12 måneder for gammelt for de fleste vurderingsformål.

Gjennomgå MLS via Real Estate Websites

En undersøkelse utført av eBiz på tidspunktet for publisering kalt de fem største eiendomsmegling nettstedene. Du kan finne en eiendomsoppføring og salgsdata, inkludert salgsdato og salgspris, på disse nettstedene gratis. Nettstedene får data fra flere noteringstjenester landsomfattende. Imidlertid kan disse nettstedene ikke gjenspeile svært nylig hjemme salg, eller så mye salgsinformasjon som områdets offisielle MLS. For eksempel kan en eiendom som nettopp har solgt de siste dagene ikke vises som sådan på disse nettstedene.

Anbefalt Redaktørens valg