Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kjøpe og selge aksjer kan være en utfordrende og noe skremmende opplevelse for nybegynnere. Hvilke aksjer som skal kjøpes og når de skal kjøpe dem, og når de skal selges, er to bekymringer hver aksjehandler grapplea med, uavhengig av ekspertnivået.For nybegynnere er det ekstremt viktig å søke råd og veiledning fra eksperter. Men folk bør gjøre noen lekser og lære grunnleggende om kjøp og salg av aksjer for å ta utdannede beslutninger på egen hånd.

Slik kjøper og selger aksjer for nybegynnere

Åpne en konto

Bestem hvor mye penger du ønsker å investere, og begynn med å åpne en handelskonto med en online megler eller en tradisjonell investeringsmegler med grener i alle større byer. Vær oppmerksom på at mange investeringsmeglere krever minimumsbeløp for å åpne en konto.

Velg en god finansiell rådgiver

De fleste finansielle rådgivere vil tilby gratis konsultasjon for å diskutere dine økonomiske mål. Kontroller rådgiverens bakgrunn for å finne ut om han eller hun noen gang har blitt saksøkt eller har klientklager for uegnet investeringsanbefalinger. Selvfølgelig, hvis de ikke har en ren post, vil du ikke betro dine penger til dem.

Velg en Exchange

New York Stock Exchange og Nasdaq er de to største markedene der alle store selskaper er notert. Det er også OTC (over-the-counter), marked der alle unoterte "penny stocks" handles. Dette er aksjer som vanligvis selger for under en dollar en andel. Som nybegynner, pass opp for handel i OTC-markedet, da det er ekstremt volatilt og åpent for manipulasjon av "pump and dump" -ordninger. Dette er ordninger der et selskaps aksje er "pumpet" eller oppblåses kunstig gjennom falske eller misvisende uttalelser, for å "dumpe" eller selge den overvaluerte aksjen til en høyere pris.

Forskning Hvordan aksjemarkeder jobber

Begynn med det grunnleggende. Kjøpe og selge vanlige aksjer er de mest grunnleggende og populære former for investeringsalternativer. Å eie aksje i et selskap gir mulighet til å overgå inflasjonen og øke verdien av investeringen din basert på selskapets resultater. Men som andre investeringsalternativer, er det risiko og belønninger. Risikoen er at du kan miste penger hvis selskapet under utfører. Du kan også tape penger selv om et selskap gjør det bra på grunn av markedssvingninger.

Analyser grunnlaget for selskapet

Se på selskapets grunnleggende, for eksempel pris-til-resultat-forhold, som er prisen per aksje divisjonen med resultat per aksje. Det indikerer når et selskap er overvurdert eller undervurdert. Sjekk selskapets gjeldsgrad, som indikerer forholdet mellom gjeld i forhold til eiendeler. Vurder også kontantstrømmen til et selskap, som betyr hvordan løsningsmiddel det er.

Velg realistiske prismål

"Kjøp lavt og selge høyt", er et aksjemarkedsklient som er lettere sagt enn gjort. I stedet fokusere på å kjøpe til en viss pris og selge til en høyere pris. Sett prismål som er realistiske og hold deg til dem. Når du har nådd den profittprisen du har satt, selg og ikke være grådig. Omvendt, vær klar til å absorbere tap når en aksje ikke har forventning om å gjenopprette i nær fremtid etter å ha lagt et betydelig inntjeningsfall.

Forstå risikoen

Husk at det er risiko for kjøp og salg av aksjer. Selv om det ikke er noen måte å normalt forutsi hvordan en bestemt aksje vil utføre, vil analysen av selskapets finanspolitiske grunnleggende begrense spillefeltet og gjøre kjøp og salg mindre risikabelt.

Ikke gamble og aldri investere penger du ikke har råd til å tape. Ikke la grådighet overvinne sunn fornuft. Forvent tap. Ingen investor, uansett hvor erfarne, kan tjene lønnsomme plukker hele tiden. Ikke gå alene. Det er lurt å søke råd fra en finansiell rådgiver.

Anbefalt Redaktørens valg