Innholdsfortegnelse:

Anonim

Føderal lov krever at enhver bank som gjør et lån sikret av en bygning i et regjeringsutpekt flomfareområde, må kreve at eieren av eiendommen innhenter og opprettholder en flomforsikring. Men hvis du tror at ditt hjem ikke ligger i en flomslett og flomforsikringen du blir pålagt å bære, er unødvendig, er det mulig å bekjempe kravet og spare deg selv en betydelig sum penger på forsikring.

kreditt: Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images

Skritt

Ta kontakt med banken din innen 45 dager etter at du har mottatt varsel om at eiendommen din er i en flomslett. Forklar at du ønsker å bestride flombestemmelsen og kravet om å få forsikring. Du og din bank kan i fellesskap sende inn en forespørsel til FEMA, kalt en BODR (Review of Letter of Determination Review), som vil føre til at regjeringsbyrået vurderer beslutningen om flom sone og enten bekrefte eller avvise den opprinnelige beslutningen.

Skritt

Lei en landmåler og oppnå et hevdsertifikat dersom banken din nekter å sende inn en LODR eller din LODR blir avvist av FEMA. Et høydeattest vil vise om ditt hjem eller en annen bygning er bygget over flomssonen.

Skritt

Send inn hevningsbeviset og FEMA-skjemaet MT-1, søknaden om en Letter of Map Amendment (LOMA) til FEMA. En LOMA er forskjellig fra en LODR ved at hvis den aksepteres, vil FEMA endre sin eksisterende flomskart for å indikere at bygningen ikke befinner seg i en flomsone. Dette ville eliminere bankens plikt til å kreve flomforsikring.

Skritt

Vent til FEMA skal ta stilling til ditt LOMA-program. Du vil fortsatt være pålagt å bære flomforsikring mens en beslutning fattes. Ifølge FEMA vil de avgjøre en beslutning innen 30 til 60 dager.

Skritt

Gi beskjed til banken din når du mottar en bestemmelse fra FEMA som indikerer at eiendommen din ikke befinner seg i en flomsone. Banken vil sannsynligvis fjerne kravet om flomforsikring fra lånet ditt.

Anbefalt Redaktørens valg