Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sykepleierutøvere (NP) sørger for omsorg for pasienter og arbeider ofte i landlige områder hvor begrenset tilgang til leger kan gjøre riktig sykepleie vanskelig. Noen leger har NPer på sine kontorer for å bistå i pasientomsorgen og lette arbeidsbelastningen. NP er vanligvis registrerte sykepleiere som har fullført høyere studier for å få sin mastergrad eller PhD i sykepleie og har bestått sertifiseringstesten. Etter å ha blitt NP, kan de fullføre et kurs for å spesialisere seg på et medisinsk felt. Ekstra spesialisering kan kreve opptil fire års kurs og opplæring.

Familie sykepleier utøver

Family Nurse Practitioners (FNPs) er i stand til å møte helsebehovene til alle familiemedlemmer. FNPs driver ofte sin egen klinikk som samarbeider med en lege på et annet medisinsk anlegg. Nasjonalt var FNP lønn fra $ 68 057 til $ 84 081 per 2011, ifølge PayScale. Bonuser varierte fra $ 988 til $ 5,140 og overskuddsdeling varierte fra $ 1,044 til $ 6,000. Den totale betalingen varierte fra $ 70,027 til $ 89,186 årlig.

Voksen Sykepleier Utøver

Voksne sykepleierutøvere (ANPs) spesialiserer seg på sykdommer som er spesifikke for voksne, slik som hjertesykdom og leddgikt. ANP er ofte den primære omsorgsgiveren for mange voksne og behandler en rekke lidelser. Vanligvis er voksen sykepleierutøveres lønn sammenlignbare med lønn til en FNP. Den største forskjellen mellom en ANP og en FNP er at voksne utøvere generelt ikke har pasienter yngre enn 12 år.

Pediatrisk sykepleierutøver

Pediatriske sykepleierutøvere (PNPs) spesialiserer seg på å gi medisinsk hjelp til babyer og barn. Rutinemessig pleie inkluderer godt babypleie, inkludert sporing av lengde og vekt og rådgivning av foreldre på immuniseringer. PNP behandler barndomssykdommer og gir omsorgsplaner for behandling av kroniske sykdommer som diabetes og astma. Fra 2011 var gjennomsnittslønnen for PNPer $ 104 000 i henhold til Indeed.com.

Andre typer

Andre felles spesialiteter for sykepleierutøvere inkluderer kvinners helsepersonell, akuttepleiere og geriatriske utøvere. Andre mindre vanlige spesialiteter for sykepleierutøvere er legerassistenter, onkologiutøvere og psykiatriske utøvere. De mindre vanlige spesialitetene lønnene er avhengig av behovet for spesialiteten i det geografiske området du velger og typen anlegg hvor du jobber, mens de vanligste spesialitetene vanligvis har lignende lønnsområder.

Anbefalt Redaktørens valg