Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kvalifisering av et billån i seg selv er ikke så vanskelig som man kan frykte. Bilforhandlere jobber ofte med enkeltpersoner med god, dårlig eller ingen kreditt i det hele tatt for å hjelpe dem å kjøre bort i bilen etter eget valg. Tross alt er målet å selge så mange biler som mulig hver måned. Imidlertid er kvalifisering for et billån med god rente belønnet for de som kan vise tidligere ansvar med sin personlige økonomi.

Hvordan kvalifisere for et billån

Skritt

Finn en medundertaker, eller enda bedre, opprett god kreditt. Personer uten kreditt kan ofte kvalifisere for et billån, men de trenger noen til å godta å tegne seg for kjøretøyet først. Etablering av egen kreditthistorie er viktig for å motta en god rente på et billån uten hjelp av en medundertaker.

Skritt

Betal regningene dine til rett tid. Det er en god tommelfingerregel å vente minst seks måneder for kredittrapporten din for å gjenspeile en vanlig betalingshistorikk for kredittene du har oppnådd. I løpet av de seks månedene før du søker om et billån, vil eventuelle ubesvarte eller forsinkede betalinger reflektere negativt på din rapport og påvirke kredittpoengene dine. I 2009 anses en kreditt score på 620 eller under å være risikabelt av mange låneagenturer, mens noen poeng over 680 anses å være god. Denne skalaen endres imidlertid med jevne mellomrom, og nåværende poengområder holdes oppdatert på www.myfico.com, det offisielle nettstedet for FICOs kreditt score system. Naturligvis, jo høyere din kreditt score, jo lavere rente vil bli godkjent på.

Skritt

Handle for tilbud. Mange bilprodusenter vil annonsere spesielle rabatter eller tilbud. Jo lavere prisen på bilen, og dermed jo lavere lånebeløpet, jo høyere sjansene vil en person bli godkjent for det. Andre tips som kan hjelpe i dette aspektet, er å bruke tilbakebetalingsbeløp mot nedbetaling eller innkjøpsverdi. Forhandle prisen på kjøretøyet du håper å kjøpe før du godtar å sette deg ned og fylle ut et søknad.

Skritt

Gjør en forskuddsbetaling. Å ha penger til en forskuddsbetaling på 5 til 10 prosent av prisen på kjøretøyet som du søker på, viser långivere at du er seriøs om å investere og er økonomisk ansvarlig. Handle i en bil legger til verdi for din forskuddsbetaling også.

Anbefalt Redaktørens valg