Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsverdien kan ha to forskjellige betydninger. Fra huseierens perspektiv kan det referere til verdien av landet der huset ditt sitter på. For kommersiell eiendom er landverdien en funksjon av leien som kan hentes på eiendommen. Det er også nødvendig for å beregne avskrivninger for investorer, siden du kun kan avskrive verdien av eiendommen minus landverdien.

kreditt: Ryan McVay / Photodisc / Getty Images

Skritt

Bestem landleieverdi. Dette er verdien av gebyret leietakere er villige til å betale for retten til å okkupere landet området.

Skritt

Bestem landskatter for eiendommen. Se opp tidligere poster ved å gå til fylkeskommunens kontor i landet eiendommen ligger i.

Skritt

Spør din eiendomsmegler for kapitaliseringsfrekvensen for ditt område. Denne prisen er helt bestemt av markedet.

Skritt

Beregn markens markedsverdi. Trekk landskatter fra landleieverdi og divider med kapitaliseringsfrekvensen.

Skritt

Lei en taksator. Vurderer bestemmer ofte kostnadsgrunnlaget for beregning av avskrivninger for eiendomsinvestorer. Talsmannen vil gi deg et estimat for prisen på landet og eiendommen på landet.

Skritt

Hent landverdier for andre eiendommer som er oppført i ditt område. Se opp prisoppføringene for boliger i ditt område, eller gå til fylkeskommunens kontor for å spørre om skattesalgsoppføringer. Hvis det er noen i ditt område, kan du bruke den estimerte landverdien som er gitt av fylkeskatteren som en proxy.

Anbefalt Redaktørens valg