Innholdsfortegnelse:

Anonim

Personlige lån har ødelagt mange vennskap og relasjoner, så hvis en venn nærmer deg et lån, kan du føle deg tryggere å skaffe seg en form for sikkerhet. Selv om en avkastning kan virke som en usannsynlig kilde til sikkerhet, er dette kanskje den mest pålitelige.

Skritt

Spør låntakeren om å få sin avkastning fra de siste to årene og den siste betalestubben. Denne informasjonen vil gi en ganske klar ide om hvor stor en skattemessig tilbakebetaling låntakeren kan forvente å motta.

Skritt

Ta disse dokumentene til en regnskapsfører eller skatteforhandler for et estimat på refusjonsstørrelsen hvis du ikke klarer å bestemme seg. Pass på å ta hensyn til eventuelle endringer i lånerens inntekt, fradrag og studiepoeng.

Skritt

Skriv opp en låneavtale som spesifiserer vilkårene for lånet, inkludert beløpet, renten og forpliktelsen til låntakeren til å tilbakebetale lånet fra hans tilbakebetaling. Begge må signere avtalen og få den notert. Også, få en advokat gjennomgå det og erklære det juridisk håndhevet.

Skritt

Vent til låntakeren din mottar tilbakebetaling. Hvis han har en bankkonto, må han bruke direkte innskudd. Dette vil fremskynde prosessen med minst to uker i de fleste tilfeller. Sjekker tar mye lengre tid å behandle og sende.

Skritt

Hold en ekstra sikkerhetsstillelse fra låntakeren din hvis du føler at det er nødvendig. For eksempel, hvis låntakeren din er i desperat behov for $ 3000 og kan betale tilbake på 60 dager fra hans tilbakebetaling, kan du holde sin andre bil for den perioden. Dette kan være spesielt motiverende for lånepar redusert til en bil for låneperioden.

Anbefalt Redaktørens valg